SEGRE

successos

David Iglesias i Xavier Ribes van rebre dos trets cadascun a menys de dos metres

L’homicida va recarregar l’arma o la tindria trucada

Un caçador confessa haver mort dos agents rurals en una discussió a Aspa

Crim de dos agents rurals a AspaLleonard Delshams

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

David Iglesias i Xavier Ribes van rebre dos trets cadascun, a la zona del cap i el coll, i aquests van ser efectuats de cara i a menys de dos metres de distància. Aquestes són les principals conclusions, segons van confirmar a aquest diari fonts properes al cas, que poden extreure’s dels primers resultats de l’autòpsia practicada als cossos dels dos agents rurals morts dissabte passat a Aspa.

Això significaria que Ismael Rodríguez Clemente, l’autor confés del doble crim, tindria l’arma trucada o l’hauria recarregat per poder efectuar el quart tret. I és que l’escopeta llarga de tipus Benelli que va utilitzar, i per a la qual no tenia llicencia, té capacitat per a cinc trets, però a l’Estat espanyol només se’n permeten tres, llevat que es faci un trucatge o arranjament casolà per poder continuar la ràfega. L’examen forense també va deixar al descobert que els trets s’haurien efectuat a una distància de menys de dos metres, ja que els cartutxos de perdigons utilitzats no havien arribat a obrir-se del tot, com passa quan la distància és més gran.

El que no s’ha pogut descartar encara és si l’autor confés va disparar des de l’interior d’un vehicle. Segons van explicar les mateixes fonts, els agents rurals haurien rebut els trets de cara, l’escopeta estaria en una posició horitzontal i van morir a l’acte. A més, l’autòpsia també va revelar que els cossos de David i Xavier no mostraven esgarrapades o qualsevol altre signe d’haver mantingut un forcejament.

Per la seua part, l’advocada de l’autor confés va mantenir dilluns que Rodríguez només va disparar tres trets i que no hi va haver discussió prèvia. És previst que el jove passi avui a disposició judicial abans de participar en la reconstrucció dels fets. Si finalment és acusat d’assassinat s’enfrontaria a una petició de fins a quaranta anys de presó, mentre que si acaba en homicidi es rebaixaria a trenta.

tracking