SEGRE

CARRETERES ACTUACIONS

Inicien la instal·lació de malles i pantalles a Tres Ponts de la C-14

Per 1,5 milions, obliguen a donar pas alternatiu a Organyà

Les obres per col·locar malles i pantalles ja han començat i obliguen a donar pas alternatiu.

Les obres per col·locar malles i pantalles ja han començat i obliguen a donar pas alternatiu.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Operaris de l’empresa lleidatana Solutioma especialitzada en estabilització de talussos i despreniments, han iniciat la perforació de la muntanya per instal·lar més xarxes i pantalles de protecció en el tram de la C-14 conegut com a Tres Ponts, a Organyà, per evitar la caiguda de roques en aquest punt. Després dels treballs previs per desbrossar i sanejar els talussos i els blocs de roques solts, a finals de la setmana passada van començar la perforació en dos dels cinc trams de pantalla previstos. Per a això utilitzen un camió grua instal·lat en un dels dos carrils de circulació de la via, la qual cosa obliga a donar pas alternatiu.

Fonts de la firma van explicar ahir que cadascun dels ancoratges de la base de les pantalles necessita una perforació de 5 metres de profunditat, de manera que les tasques són costoses. Després s’instal·laran bigues i malles.

Les obres es concentren en un tram de pràcticament tres quilòmetres entre Organyà i Montant de Tost. Mentre durin aquests treballs, uns 4 mesos segons el projecte, serà necessari tallar la carretera i donar pas alternatiu per períodes d’uns 5 minuts. Fins al moment no han provocat gaires afectacions. Aquesta actuació costarà 1,5 milions i és una mesura d’urgència que ha pres Territori i Sostenibilitat a l’espera de la construcció del túnel de Tres Ponts, unes obres que suposaran una inversió de 48 milions i que començaran abans que acabi l’any amb una durada de 36 mesos.

tracking