SEGRE

CARRETERES

Alcaldes i veïns continuaran tallant l'N-240 al creure que no hi haurà solucions aquest any

Denuncien la falta d’interès del Govern del PP per duplicar la via i alliberar el peatge de l’AP-2 als camions || Prop de 200 persones tornen a protestar a Juneda per exigir seguretat en aquesta via

Veïns, alcaldes i autoritats van tallar la via.

Veïns, alcaldes i autoritats van tallar la via.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unes 200 persones van tornar a tallar ahir al migdia l’N-240 a Juneda en l’encreuament amb l’LV-2001 cap a Mollerussa. És la quarta protesta des que l’octubre de l’any passat es va produir l’última víctima mortal i no serà l’última ja que la plataforma Prou Morts a l’N-240, que convoca l’acte, preveu repetir-la cada mes fins que no es tinguin projectes i calendaris sobre la taula, bé per alliberar el peatge de l’AP-2 o per començar el desdoblament del traçat.

Segons el portaveu de l’entitat i alcalde de les Borges, Enric Mir, no sembla que hi hagi gaire voluntat política ni del Govern del Partit Popular ni dels partits nacionals com el PSOE per abordar alguna de les dos possibilitats aquest any. Per duplicar la nacional falta tancar projectes i debatre’ls i per eliminar el pagament del peatge de l’autopista als camions “hi ha massa interessos en contra”, va incidir. No obstant, la plataforma insistirà aquesta setmana a convocar reunions amb algun càrrec del ministeri de Foment o de l’Executiu popular a fi d’insistir en un o altre sentit, després que alcaldes de les Garrigues, el Segrià i fins i tot d’Osca, i partits polítics (principalment PDeCAT i ERC) arribessin a un acord per compatibilitzar les dos solucions.

La plataforma d’alcaldes tornarà a insistir aquesta setmana davant de Foment per convocar reunions

Mir va indicar que tampoc s’ha tancat la possibilitat de portar Foment davant de Fiscalia, una opció que ja es va valorar l’octubre del 2016 i que va ser acordada per la quinzena de municipis que van acudir a la reunió per exigir mesures dràstiques per posar fi a l’elevat índex de sinistralitat d’aquesta via.

Des del 2009 entre Lleida i les Borges Blanques s’han registrat 28 morts en accidents de trànsit. L’N-240 suporta el pas de 12.000 vehicles diaris de mitjana dels quals més d’un 30 per cent són camions. La primera protesta va tenir lloc el 23 d’octubre al punt on dies abans va perdre la vida la jove de les Borges Marta Sòria. Ahir els seus familiars van tornar a recordar-la.

El segon es va fer a Masia Salat, al novembre, i el tercer a l’altura de la cooperativa de Juneda. L’alcalde d’aquesta població, Antoni Villas, va afegir que fins que l’Estat no mogui fitxa només es pot continuar protestant.

Veïns, alcaldes i autoritats van tallar la via.

Veïns, alcaldes i autoritats van tallar la via.

tracking