SEGRE

SALUT BENESTAR SOCIAL

L’antic CAP de Tremp acollirà serveis de salut mental

L’associació Alba és l’encarregada d’impulsar el servei.

L’associació Alba és l’encarregada d’impulsar el servei.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’edifici que acollia l’antic CAP de Tremp acollirà a partir de l’any que ve un centre d’atenció per a persones amb discapacitats o problemes de salut mental. L’ajuntament de Tremp ha cedit les instal·lacions a l’Associació Alba, que des de fa un any promou un servei pioner al Pallars Jussà d’atenció a persones amb malalties mentals a tots els nivells. Des de l’associació, van informar que en sis mesos compten amb deu usuaris fixos al Jussà, que desenvolupen activitats proposades des de l’entitat per promoure la seua integració social i de lleure. També atenen a domicili sis persones més.

El president del consell del Jussà, Constante Aranda, va explicar que s’estima que hi ha unes tres-centes persones amb malalties mentals (des de depressió fins a diagnòstics com ara esquizofrènia) a la comarca i que el centre, únic al Pirineu, podrà donar servei a unes vint-i-cinc persones.

La regidora de Benestar Social de Tremp, Míriam Pla, va destacar la importància del centre per al territori: “Fins ara, els que necessiten atencions especials s’han de desplaçar al pla.”

tracking