SEGRE

TRÀNSIT INVESTIGACIÓ

Jutjaran per homicidi l'últim accident mortal a la carretera N-240

L’atestat policial s’enviarà en breu a la Fiscalia || Un avançament incorrecte entre dos cotxes hauria provocat que un dels vehicles envaís el sentit contrari

La mare i gent propera a la jove, a la protesta del 29 de gener a Juneda a l’N-240.

La mare i gent propera a la jove, a la protesta del 29 de gener a Juneda a l’N-240.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El tràgic accident de l’octubre de l’any passat a la carreteran N-240 a Lleida en què va morir una jove de les Borges Blanques de 27 anys serà jutjat per suposat delicte d’homicidi. Segons van apuntar ahir fonts properes al cas, l’avançament que va causar el xoc entre tres vehicles podria ser antireglamentari.

En aquests moments s’està acabant l’atestat policial, que es tancarà en els propers dies, i tot apunta que almenys un dels dos conductors implicats (a banda de la víctima) serà imputat per un presumpte delicte d’homicidi.

Aquestes mateixes fonts van apuntar que s’espera un informe que ha d’arribar d’Alemanya, concretament elaborat per la marca automobilística BMW, ja que un dels cotxes implicats en el sinistre mortal era un turisme d’aquest fabricant que portava un ordinador a bord, la qual cosa podria aportar noves dades sobre el sinistre.

Els investigadors sospiten que un avançament incorrecte entre dos vehicles implicats que circulaven en direcció a les Borges va provocar que un dels cotxes envaís el sentit contrari i col·lidís amb el de la víctima, Marta Sòria, que viatjava en direcció Lleida.

Després de l’impacte, el turisme de la jove veïna de la capital de les Garrigues es va precipitar a l’interior del canal auxiliar d’Urgell, que discorre paral·lel a l’N-240.

A l’atestat, que una vegada tancat s’enviarà als jutjats, constarà un ampli estudi de l’accident (imatges dels vehicles, marques de frenades a la calçada i velocitat a la qual anaven els cotxes, entre altres aspectes), així com una conclusió en la qual se’n determinaran les causes. L’informe s’enviarà a la Fiscalia, que decidirà al seu torn sobre el cas.

L’accident va tenir lloc a la una de la matinada del diumenge 16 d’octubre de l’any passat al quilòmetre 83,1 de la carretera entre Lleida i Juneda. La via es va tallar al trànsit durant tres hores.

Des d’aleshores, els familiars de Marta Sòria, acompanyats d’alcaldes i veïns, han tallat l’N-240 en diverses ocasions amb l’objectiu d’exigir el desdoblament d’aquesta carretera, que registra una elevada sinistralitat.

tracking