SEGRE

MUNICIPIS OCUPACIÓ

Cursos per resoldre la falta de cambrers i cuiners a Solsona

El Gremi d’Hostaleria assegura que no hi ha personal qualificat

El centre històric, comercial i de serveis de Solsona.

El centre històric, comercial i de serveis de Solsona.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Resoldre la falta de cambrers i d’ajudants de cuina que puguin treballar als establiments de Solsona és l’objectiu del curs de formació que ha organitzat l’ajuntament de la capital amb l’Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona. Segons la responsable del Gremi d’Hostaleria de Solsona, Teresa Tordesillas, “és molt difícil trobar gent formada. Molts empleats comencen sense tenir nocions i quan ja les adquireixen, marxen de la comarca. D’altra banda, els horaris de la professió juguen en contra perquè es treballen caps de setmana i festius”, va resumir.

El proper dia 14 s’iniciarà el curs sobre nocions bàsiques de cuina amb les places completes i, el dia 20, un altre de serveis en restaurants i bars amb les inscripcions obertes fins dimecres vinent.

El curs de cuina és de 170 hores i s’impartirà dilluns, dimarts, dimecres i dijous amb pràctiques en restaurants, mentre que el de cambrer en tindrà 100 i es farà els dilluns i els dimecres. Els alumnes que el superin obtindran un diploma i entraran a formar part d’una borsa de treball d’acord amb el Gremi d’Hostaleria, que serà el que s’encarregui de recórrer-hi quan necessiti personal.

tracking