SEGRE

MUNICIPIS IMPOSTOS

Els alcaldes temen no cobrar l'IBI de l'autopista AP-2

Els municipis afectats es constitueixen en grup de pressió || Preveuen ingressos de prop d’un milió pel pagament de la taxa

Els representants dels municipis afectats, ahir a Lleida.

Els representants dels municipis afectats, ahir a Lleida.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els setze ajuntaments lleidatans per on discorre l’AP-2 tenen por de no poder cobrar l’Impost de Béns Immobles (IBI) d’aquesta infraestructura, després que el 2016 expirés la norma que atorgava a les concessionàries una bonificació del 95% d’aquesta taxa al conjunt de l’Estat, segons va explicar ahir l’alcaldessa d’Aitona i secretària de l’Associació Nacional de Municipis amb Autopistes, Rosa Pujol.

Els alcaldes de les poblacions afectades es van reunir ahir a la Diputació de Lleida per constituir-se com a associació i grup de pressió per “defensar els interessos locals” i evitar tant retards en el pagament de l’IBI, com que l’Estat torni a beneficiar les concessionàries amb la bonificació de l’impost.

Pujol va afirmar que els consistoris preveuen ingressar, en conjunt, més d’un milió d’euros en concepte d’IBI de l’autopista. De cobrar només el 5% de la taxa es passaria aquest 2017 l’ingrés de 100% del gravamen, cosa que suposaria, per exemple, per a Vinaixa uns ingressos de 60.000 euros, va destacar l’alcalde, Jordi Sarlé. Al seu torn, Pujol va destacar que Aitona ingressaria 73.000 euros en comptes dels 3.500 que va pagar la concessionària l’any passat.

Aragó demana assessorar els pobles en el cobrament de la taxa ? El ple de les Corts d’Aragó va demanar dimecres unànimement al Govern autonòmic assessorar legalment i tècnicament els ajuntaments de la comunitat pels termes municipals de la qual discorre el traçat de l’autopista AP-2 perquè es faci efectiu el cobrament íntegre de l’Impost de Béns Immobles, una vegada liquidada la bonificació en el gravamen.

tracking