SEGRE

PROVEÏMENTS GESTIÓ

La Segarra es planteja la connexió a Rialb en solitari

Si no hi ha acord entre ERC i PDeCAT en la proposta del

Un moment de la reunió de dimecres passat.

Un moment de la reunió de dimecres passat.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El consell de la Segarra planteja connectar-se en solitari a la portada de Rialb si no aconsegueix un acord sobre el pes de la comarca en el consorci gestor. La iniciativa recupera una antiga proposta de l’anterior mandat quan governava CiU i que consistiria a connectar-se directament al canal situat a uns 800 metres de la planta potabilitzadora de Ratera. Es calcula que el cost de la connexió seria d’entre 1 i 1,5 milions d’euros. El projecte suposaria també finalitzar els treballs en la millora de la xarxa que ja està portant el consell amb un pressupost de dos milions d’euros, construint una segona potabilitzadora a Montornès de Segarra, finalitzar el nou dipòsit de Ferran i interconnectar les portades de Sió i Cercavins al sud de la comarca.

Equip de govern, alcaldes i regidors es van reunir dimecres per valorar la proposta de la portada d’aigua de Rialb que ha fet la Generalitat. El conseller comarcal d’Aigües, Josep Llobet, va manifestar que no es dóna suport a la proposta “si es deixa l’administració en mans dels municipis i queda sense representativitat el consell, que és el que té delegades les competències d’aigua”. En aquest sentit, va dir que tampoc accepten que la representació de la Segarra en el futur consorci que gestionarà la portada passi del 50 al 45%, si bé la presa d’acords requereix un recolzament del 65 per cent. La postura del consell és continuar negociant.

La intervenció costaria més d’un milió d’euros i preveu noves instal·lacions

En la reunió, alguns alcaldes van lamentar que en aquesta trobada no fossin presents representants dels 21 municipis.

El consell no descarta seguir parlant fora de dates límit Continuar negociant més enllà d’avui divendres, data imposada pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, fins a aconseguir un acord, és l’opció del consell. Per la seua part, els alcaldes de CiU, juntament amb l’alcalde de Sant Guim de Freixenet (ERC), creuen que deixar la governabilitat de l’aigua als ajuntaments no és cap irregularitat ja que la titularitat continua sent d’ells i advoquen per donar suport a la proposta de la Generalitat.

tracking