SEGRE

SUCCESSOS EMERGÈNCIES

Rescaten un esquiador ferit i amb hipotèrmia per una allau a Montgarri

Els Pompièrs l’evacuen a l’hospital de Vielha

Un membre dels GRAE i el gos que va ser rescatat a Bassiero.

Un membre dels GRAE i el gos que va ser rescatat a Bassiero.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Pòmpiers d’Aran, en col·laboració amb els Bombers de la Generalitat, van rescatar ahir a la tarda un esquiador que va resultar ferit i amb hipotèrmia al quedar sepultats per una allau a la zona de Montgarri, a Naut Aran. El ferit és un home de 44 anys de nacionalitat noruega que feia esquí alpí amb un company, que va ser qui va poder treure’l de la neu i alertar els serveis d’emergència. L’allau es va produir cap a les 16.00 hores.

Fins a la zona es van desplaçar diverses dotacions terrestres dels Pompièrs i un helicòpter amb del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) i el Grup d’Emergències Mèdiques (GEM) dels Bombers. L’esquiador va ser evacuat poc després a l’hospital de Vielha.

Anava amb un company que el va poder treure de l’allau i avisar els serveis d’emergència

Havia patit contusions i tenia símptomes d’hipotèrmia. Els bombers van revisar la zona per descartar que hi pogués haver més persones atrapades per l’allau. Aquest dimarts passat es va registrar una altra allau de neu al port de la Bonaigua, en què cap persona va resultar atrapada. Els Bombers recomanen evitar atansar-se a zones on hi ha un elevat risc de núvols.

El risc que es produeixin s’ha incrementat aquests dies pel vent.

D’altra banda, el mateix grup dels GRAE que ahir va participar en el rescat de Montgarri va treballar poc després en un altre rescat, però en aquest cas d’un gos que havia quedat atrapat al caure per un precipici d’uns deu metres al pic de Bassiero, a Alt Àneu.

Entre les 17.00 i les 18.00 hores van rebre l’avís del propietari de l’animal. Els bombers van aconseguir rescatar-lo poc després. No havia patit ferides i el van tornar al propietari.

tracking