SEGRE

ESQUÍ ESTACIONS

Per cada euro que gasta un esquiador en el forfet d'Espot n'inverteix vuit en el territori

L’estació, que compleix les noces d’or, “dóna feina a 230 famílies del Sobirà”, segons Ferrocarrils

Imatge de la baixada de torxes dissabte a la nit a Espot.

Imatge de la baixada de torxes dissabte a la nit a Espot.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’estació d’Espot va tancar ahir un cap de setmana de celebracions del 50è aniversari. El president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, propietària d’Espot i Port Ainé, Enric Ticó, va explicar ahir durant l’acte insitucional que “per cada euro que es gasta una persona en el forfet, n’inverteix entre vuit i deu al territori”. Per això, va insistir que la prioritat d’FGC per al futur és mantenir oberta l’estació d’Espot que “dóna feina a 230 famílies de la comarca del Pallars Sobirà”.

Això sí, tal com ja va declarar dissabte a SEGRE, Ticó va insistir en la necessitat de treballar en la desestacionalització de la mà d’inversions i iniciatives privades. “L’estació d’Espot és una porta d’entrada per a moltes persones que descobreixen la comarca”, va afegir Ticó, que va assenyalar el Parc d’Aigüestortes i el Parc Natural de l’Alt Pirineu. El president d’FGC va fer aquestes declaracions a l’ajuntament d’Espot i no a la cota 2.000 de l’estació, tal com era previst per poder inaugurar un monòlit commemoratiu de l’aniversari. El fort vent va obligar a tancar l’estació i van traslladar els actes al consistori.

Per la seua part, el director de Skipallars, Xavier Bigordà, va fer balanç i va explicar que “en aquests 50 anys tot ha evolucionat moltíssim, tant a nivell d’instal·lacions com d’equipament i les tècniques de tractament de la neu”. En aquest sentit, Ticó va assenyalar l’afectació del canvi climàtic per destacar les actuacions que han dut a terme per compensar-lo a les estacions. Entre altres xifres, el president de Ferrocarrils va recordar que la Generalitat inverteix més d’un milió d’euros a l’any a cada estació, a Espot i Port Ainé.

El cap de setmana de celebracions va comptar amb l’acte central de dissabte, que va consistir en una baixada de torxes des de la cota 2.000 en què van participar més de 300 persones, superant les expectatives dels organitzadors, FCG, el consell del Sobirà i l’ajuntament d’Espot.

Ahir, després dels actes institucionals, es va inaugurar l’exposició fotogràfica i i es va passar un vídeo dels 50 anys de l’estació d’Espot.

Imatge de la baixada de torxes dissabte a la nit a Espot.

Imatge de la baixada de torxes dissabte a la nit a Espot.

tracking