SEGRE

TRIBUNALS FOC

Multes a tres caps d'Endesa per l'incendi d'Agramunt

El judici de conformitat se celebrarà aquest matí a Lleida || La companyia pagarà 4,5 milions als afectats i a la Generalitat

El pal de la línia elèctrica que va causar l’incendi.

El pal de la línia elèctrica que va causar l’incendi.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els tres directius d’Endesa acusats de l’incendi d’Agramunt que el juliol del 2009 va arrasar més de 5.000 hectàrees i pel qual la companyia abonarà al voltant de 4,5 milions d’euros en indemnitzacions als 65 afectats, les despeses de l’extinció i els danys causats, com va avançar SEGRE ahir, acceptaran avui sengles condemnes de sis mesos de multa a raó de 5 euros diaris (900 euros per a cada un) com a autors d’un delicte d’incendi per imprudència. La Fiscalia, la defensa i l’acusació particular van arribar a un acord previ que s’ha de ratificar avui. Els processats són el cap de zona, el cap de manteniment i el cap tècnic que hi havia en el moment en què es va produir el foc.

El Ministeri Públic sol·licitava inicialment un any de presó, mentre que l’acusació particular l’elevava fins a quatre. Concretament, seran condemnats a dos mesos de presó (substituïts per quatre mesos de multa) que s’afegiran a uns altres dos mesos de multa, segons van especificar fonts judicials. Una rebaixa de les peticions inicials perquè s’aplicarà l’atenuant molt qualificat de dilacions indegudes, pel retard en la tramitació del procediment penal. El cas no ha arribat a judici fins a sis anys i mig després de produir-se l’incendi.

Aplicaran l’atenuant de dilacions indegudes perquè el cas ha tardat sis anys a arribar a judici

El judici de conformitat està fixat per a aquest matí a les 09.30 hores al jutjat penal número 2 de Lleida. L’informe dels Agents Rurals del departament d’Agricultura de la Generalitat va determinar que la causa del foc va ser la caiguda d’una línia elèctrica al nucli de la Donzell, agregat a Agramunt, i que alguns trams de la línia es trobaven en mal estat. Aquest informe va servir per imputar, el desembre del 2009, els tres responsables de la companyia, que abonarà més de 4,5 milions d’euros, dels quals un serà per a la Generalitat per les despeses d’extinció.

L’incendi, en el qual va morir un veí de Guissona, va arrasar un total de 5.055 hectàrees, de les quals 4.700 eren de zones d’especial protecció per a les aus (zepa).

tracking