SEGRE

TURISME EQUIPAMENTS

Renuncien a la gestió de l'alberg Era Garona tot i guanyar-la en concurs

La Fundació Pere Tarrés addueix que l’establiment no s’ajusta als seus “paràmetres d’explotació” || El Conselh insisteix a privatitzar-la i tornarà a licitar-la ben aviat

Imatge d’arxiu de l’alberg Era Garona, a Naut Aran.

Imatge d’arxiu de l’alberg Era Garona, a Naut Aran.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Fundació Pere Tarrés ha renunciat a gestionar l’alberg d’Era Garona, a Naut Aran, després de guanyar el concurs que el Conselh Generau va convocar a finals de l’any passat per adjudicar-lo. Així ho van confirmar ahir les dos parts, tres setmanes després d’haver firmat el contracte de concessió per un període de vuit anys, prorrogables fins a deu. L’administració aranesa ja prepara una nova licitació per deixar de gestionar de forma directa aquest establiment, fins ara en mans de l’ens públic Torisme Juvenil Val d’Aran (Tojuca).

La fundació va explicar que, després de sol·licitar documents al Conselh per “conèixer la situació real de l’alberg” i no rebre’ls, va completar la seua anàlisi sense aquests i va arribar a la conclusió que l’establiment “no encaixa amb els nostres paràmetres d’explotació”. L’entitat va declinar entrar en més detalls sobre els motius de la seua renúncia, si bé les clàusules del concurs establien elements de continuïtat quant a la gestió, com ara l’obligació de subrogar la totalitat de la plantilla.

La fundació va demanar informes sobre la “situació real” de l’alberg i el Conselh va al·legar falta de temps

Per la seua part, el Conselh Generau va assenyalar que no podia reunir la documentació que li requeria l’adjudicatària abans del 24 de febrer, data en què esperaven firmar l’acta d’inici de l’activitat. El síndic d’Aran, Carlos Barrera, va explicar que, davant d’aquesta situació, les dos parts van acordar deixar sense efecte l’adjudicació i convocar un nou concurs. Barrera va apuntar que la Fundació Pere Tarrés podria tornar a presentar-se a la nova convocatòria, sigui amb la seua oferta inicial o bé amb una de nova. La que li va permetre adjudicar-se el concurs preveia el pagament de més de 6.000 euros anuals al Conselh en concepte de cànon d’explotació i la renúncia a subvencions per valor de 90.000 euros que oferia l’administració aranesa. Així mateix, incloïa el compromís d’invertir prop de 200.000 euros en millores en aquest establiment, que la Generalitat va transferir anys enrere al Conselh Generau.

Suspesa l’adjudicació d’un refugi de muntanya El Conselh Generau ha deixat també en suspens el concurs que va obrir setmanes enrere per adjudicar la gestió del refugi de muntanya d’Era Honeria, a Canejan, després que una inspecció constatés que l’immoble no s’ajusta a la normativa: la seua captació d’aigua potable no està legalitzada, no té equips per tractar-la ni mesures per al control de la legionel·losi i el nombre de lavabos i dutxes és insuficient respecte a les places d’allotjament. L’administració aranesa va atribuir part d’aquestes deficiències a reformes que l’actual responsable del refugi va portar-hi a terme durant anys i va assenyalar que, per reparar-les, faran obres que inclouran l’ampliació de l’immoble. S’ha de recordar que el Conselh preveu inaugurar a la tardor el refugi d’Era Artiga de Lin.

tracking