SEGRE

INFRAESTRUCTURES CARRETERES

A punt els enllaços entre l'A-14 i l'A-2 i la Lleida-Rosselló, al maig, segons els alcaldes

El fred, la boira i la humitat impedeixen encara aplicar la capa de rodament fins que la temperatura s’estabilitzi || Prossegueixen els treballs a Torrefarrera per construir desaigües pluvials

Al fons, l’enllaç per als vehicles procedents de Saragossa (A-2) que surtin en direcció a l’A-14.

Al fons, l’enllaç per als vehicles procedents de Saragossa (A-2) que surtin en direcció a l’A-14.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els enllaços que connecten l’A-14 amb la variant nord de Lleida (A-2) ja estan gairebé a punt. Formen part del tram de l’autovia a Aran entre Lleida i Rosselló que acumula mesos de demora a causa de la boira i el fred d’aquest hivern que impedeixen estendre la capa de rodament a les calçades, cosa que fa preveure que aquest tram no podrà inaugurar-se fins al maig o el juny, segons alcaldes de la zona.

La primera previsió de Foment era estrenar aquests 6 quilòmetres a finals d’any. Tanmateix, per escampar l’esmentada capa cal que faci bon temps i la temperatura sigui estable, la qual cosa va retardar la data fins a l’abril. Ara, tanmateix, es posposa gairebé fins a l’estiu.

Tots exigeixen celeritat en l’última part d’Almenar a Alfarràs i estarien fets els 23 quilòmetres del Segrià

Mentrestant, continuen els treballs i a Torrefarrera ja s’està construint el desaigüe que portarà l’aigua de pluja excedent a un pantà de regadiu de 200.000 metres cúbics. Els regants de la zona ja estan d’acord a deixar un marge de reserva a canvi d’obres compensatòries. Al principi, el desaigüe desembocava en un barranc natural, però l’ajuntament va al·legar que, en cas de precipitacions abundants, inundaria una urbanització pròxima. L’acord amb Foment contempla que fins a 4 metres cúbics per segon es derivaran pel barranc i si se supera aquest cabal es dirigirà a l’embassament.

D’altra banda, l’alcalde d’Alfarràs, Kleber Esteve, va informar que té pendent una reunió amb la subdelegada del Govern a Lleida, Inma Manso, per demanar que s’agilitzi el calendari d’obres de l’últim tram entre Almenar i Alfarràs el projecte del qual, segons l’alcalde, ja està finalitzat i pendent de pressupost. Tots els alcaldes del Segrià afectats per l’autovia (Torrefarrera, Rosselló, Almenar, Alguaire i Alfarràs) coincideixen que aquests 23 quilòmetres no tenen sentit si no està tot el trajecte fet (vegeu el desglossament). Asseguren que “haver construït primer els trams entre Rosselló i Almenar va ser il·lògic, deixar enllestit el trajecte de Lleida a Almenar és una petita solució i acabar-lo fins a Alfarràs està dins de l’acceptable”.

Aquesta mateixa reclamació va quedar palesa en la reunió que van fer alcaldes dels municipis de Lleida i Osca pels quals discorre l’N-230 i les respectives diputacions al mes de desembre, quan van exigir a Madrid un impuls per a tota l’A-14 fins a la frontera amb França. Aran i l’Alta Ribagorça ja exigeixen un tercer carril en trams de l’N-230 a la muntanya per exigir seguretat.

El calvari de les 22 rotondes de la carretera N-230 Alcaldes d’Osca (inclòs el president de la Diputació, Miguel Gracia, que també és primer edil d’Areny), i de Lleida consideren que l’actual N-230 entre Alfarràs i Lleida i les seues 22 rotondes són un calvari per als conductors, de forma que la majoria dels usuaris d’aquest trajecte busquen desviacions i alternatives, ja que arribar d’Alfarràs a Lleida comporta més de mitja hora, encara més si el trànsit de camions és intens.

tracking