SEGRE

TERRATRÈMOL PIRINEU

L’Alt Urgell registra dos lleus terratrèmols sense danys

Entre 2,5 i 2,8 graus, amb epicentre a Noves de Segre, i no van ser percebuts per la població

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dos lleus terratrèmols de 2,5 i 2,8 graus en l’escala de Richter es van deixar notar passats quatre minuts de les dotze de la nit i ahir al migdia a les 12.05 hores en diferents punts de la comarca de l’Alt Urgell, segons va informar l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (IGC). Els dos sismes es van produir a prop de la Seu d’Urgell i l’epicentre del primer es va localitzar a Noves de Segre, al terme municipal de les Valls d’Aguilar, encara que no es va tenir constància que haguessin provocat cap dany, ni personal ni material. El telèfon d’emergències 112 de la Generalitat no va rebre cap trucada alertant d’algun dany o alguna incidència derivada dels lleus terratrèmols.

Aquest tipus de sismes no són un fet extraordinari a l’àrea pirinenca, en la qual de tant en tant la població percep els terratrèmols si es troben a prop de l’epicentre.

El primer es va produir a mitjanit i el segon passades les dotze del migdia d’ahir

De fet, segons l’Institut Geològic de Catalunya, al Pirineu lleidatà es produeixen cada dia sismes de baixa intensitat que no són percebuts per la població, ja que el llindar acostuma a ser a partir dels 3 graus. També a la comarca del Sobirà i a la de l’Alta Ribagorça poden detectar-se moviments sísmics d’aquest tipus, com ha ocorregut en municipis com Soriguera, Sort o la Vall de Boí en diverses ocasions.

L’últim sisme a Catalunya es va produir el passat 15 de gener entre Ogassa i Camprodon, a la comarca del Ripollès. El terratrèmol va tenir una magnitud de 2,2 graus en l’escala de Richter i tampoc va ser percebut per la població.

tracking