SEGRE

SUCCESSOS CRIM

La violència extrema del crim del carrer Acadèmia desconcerta els investigadors

L’acarnissament de l’assassí fa pensar que coneixia la víctima, de 61 anys, que va ser trobada morta divendres || La residència de la mare va donar la veu d’alarma al no anar a buscar-la com solia fer

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El crim de la funcionària d’Ensenyament el cos de la qual va ser trobat divendres al seu pis del carrer Acadèmia ha desconcertat els investigadors que es fan càrrec del cas. Els primers resultats de l’autòpsia confirmarien que la víctima, Amparo Soler Betés, de 61 anys, va patir una mort molt violenta, ja que l’assassí li va tallar mig coll. L’acarnissament de l’assassí fa pensar als Mossos d’Esquadra que coneixia la víctima, una veïna de Vallobar que vivia sola. A més, la porta de l’habitatge no estava forçada i a l’interior del pis no hi havia desordre, fet que podria descartar el robatori com a mòbil del crim.

De moment, la investigació només ha descartat de forma oficial que es tracti d’un cas de violència de gènere. La víctima era soltera, no tenia fills i tampoc parella coneguda. Divendres al matí va ser vista al seu lloc de feina, d’administrativa als serveis territorials d’Ensenyament, i després se li va perdre la pista. La residència de la mare va ser la que va donar la veu d’alarma després que la víctima no acudís al centre per recollir-la i emportar-se-la a casa seua per passar el cap de setmana. Fonts pròximes a la funcionària assenyalen que anava cada dia a veure la seua mare i que els divendres la recollia per anar al seu pis. Però aquest no ho va fer i la residència va alertar els Mossos. A l’arribar al lloc, els agents van trobar el cos sense vida d’Amparo Soler. Els resultats preliminars de l’autòpsia assenyalen que la víctima només presentava ferides d’arma blanca al coll, com ja va publicar ahir aquest diari. Faltaria confirmar quin tipus d’arma es va utilitzar en el crim.

La víctima va ser vista la setmana passada a la seua localitat d’origen, a la Franja, on tenia una casa

Els agents de l’àrea d’investigació criminal de la regió policial de Ponent van tornar ahir a inspeccionar l’habitatge de la víctima i van retirar els contenidors d’escombraries que hi ha al carrer davant el lloc dels fets a la recerca de proves i que el dia abans havien precintat. Les imatges dels comerços pròxims podrien donar importants pistes al cas.

Amparo Soler Betés vivia sola i treballava com a administrativa d’Ensenyament a Lleida des de l’any 1977. Originària de Vallobar, els veïns d’aquesta localitat de la Franja van mostrar ahir la seua sorpresa per aquest crim.

La víctima, que els seus coneguts descriuen com una dona molt discreta, mantenia vincles amb el seu lloc d’origen, on tenia una casa, i la setmana passada la van veure a Vallobar. La investigació policial segueix sota secret de sumari.

La víctima acabava d’acceptar més responsabilitats a Ensenyament Els serveis territorials d’Ensenyament a Lleida, en els quals treballava la víctima com a administrativa, havien ofert a Amparo Soler ampliar les responsabilitats, ascens que la dona va acceptar just abans del crim. Segons va explicar ahir el delegat d’Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, els responsables directes de la víctima li havien ofert, entre dijous i divendres, ampliar les responsabilitats, per la qual cosa hauria d’anar a Barcelona per rebre informació. Una notícia que, segons Cullerés, havia motivat la víctima, que havia acceptat l’ascens. Així mateix, el delegat va assenyalar que tot el departament està consternat per la notícia, ja que res en l’entorn de la víctima feia preveure un final tan tràgic. Cullerés va confiar que la investigació aconsegueixi trobar el responsable d’aquest crim i va afirmar que avui guardaran un minut de silenci en record d’Amparo Soler a les 11 hores a la seu territorial.

Vista de l’entrada de l’habitatge de la víctima situada en el número 12 del carrer Acadèmia.

Vista de l’entrada de l’habitatge de la víctima situada en el número 12 del carrer Acadèmia.

tracking