SEGRE

TRIBUNALS ESTAFA

L'Audiència manté la fiança d'1,2 milions per als pares de la Nadia

El tribunal estima que els 319.000 euros bloquejats dels seus comptes no en formen part, com demanava la defensa || Queda pendent el recurs per la pàtria potestat

Fernando Blanco i Marga Garau, en una imatge d’arxiu.

Fernando Blanco i Marga Garau, en una imatge d’arxiu.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència Provincial de Lleida manté la fiança solidària d’1.224.968,19 euros per als pares de la nena Nadia, Fernando Blanco i Margarita Garau, per garantir el pagament d’una responsabilitat civil futura en cas de ser condemnats per estafa agreujada. Si no abonen aquesta quantitat, es procedirà a l’embargament dels béns, com pot ser el cotxe que s’havien comprat abans de ser detinguts, i pel qual van pagar 24.000 euros amb diners suposadament dels donatius, o els 32 rellotges de gamma alta, valorats en 50.000 euros, que van trobar al domicili de la família a Fígols i Alinyà. El tribunal ha desestimat d’aquesta forma el recurs presentat per l’advocat dels pares, Alberto Martín, que la va considerar abusiva. L’Audiència Provincial també considera que els 319.676 euros bloquejats per ordre judicial dels dos comptes que els pares tenien oberts per rebre donatius no són part d’aquesta fiança, com sol·licitava la defensa. Fiscalia va demanar poder mantenir la fiança que va fixar a finals de desembre el titular del jutjat d’instrucció número 1 de la Seu d’Urgell que instrueix el cas. En aquest tipus de casos, l’import ha de doblar l’import que es creu defraudat i que en aquest cas la investigació dels Mossos d’Esquadra va xifrar en 599.000 dels 918.000 recaptats per a la nena malalta.

Aquest només és un dels recursos que han arribat davant de l’Audiència Provincial. Un altre és de revocació de la presó preventiva de Fernando Blanco i un altre, de revocació de la pèrdua de la pàtria potestat de Margarita Garau, que es troba en llibertat amb càrrecs. Els magistrats ja ho haurien votat i està previst que aquesta setmana s’anunciï la seua decisió, segons van informar fonts judicials.

Es duria a terme per al pagament d’una futura indemnització si no abonen la fiança civil

La defensa també ha sol·licitat traslladar l’altra causa oberta (per delictes d’explotació sexual, exhibicionisme i provocació sexual), que investiga el mateix jutge de la Seu d’Urgell, a un jutjat de Mallorca. En tots ells, la Fiscalia s’hi oposa.

Investiguen si van esborrar o van difondre les fotos sexuals Els Mossos d’Esquadra segueixen investigant el material informàtic decomissat als pares per establir si haurien compartit o esborrat arxius amb contingut sexual en què apareix la nena. Val a recordar que en un pendrive van trobar un total de 50 fotos d’explícit contingut sexual i de les quals vuit eren de la Nadia quan només tenia tres anys. La resta, 41 arxius, són dels pares mantenint relacions amb la nena a escassos centímetres d’on ells es troben. Aquesta troballa va provocar l’obertura d’una segona causa contra els pares pels delictes d’explotació sexual, exhibicionisme i provocació sexual. Arran d’això, el jutge va autoritzar els Mossos perquè escorcollessin minuciosament el contingut de tretze llapis de memòria més, set targetes de memòria i tres discos durs.

tracking