SEGRE

MUNICIPI URBANISME

Bell-lloc multarà propietaris de solars en estat d'abandó

Podrien ser sancionats amb fins a 3.000 euros

Restes d’escombraries que van ser abocades al municipi.

Restes d’escombraries que van ser abocades al municipi.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Bell-lloc d’Urgell començarà a sancionar enguany els propietaris dels terrenys urbans que estiguin en estat d’abandó. L’objectiu del consistori és millorar la imatge del nucli urbà de Bell-lloc, que compta amb diversos solars sense condicionar. Les sancions podrien arribar, segons la normativa, fins als 3.000 euros, segons va explicar ahir l’alcalde, Carles Palau.

La mesura s’uneix a les que ja ha portat a terme durant tot l’any el consistori i que han consistit a contactar amb els propietaris de les propietats abandonades i obligar-los a dur a terme les tasques de manteniment a les seues propietats. Dels contactes fets, la majoria van respondre positivament en parcel·les ubicades en carrers com Rafel de Casanovas, Sant Miquel, Enric Granados, plaça Major, el camí vell de Bellvís o la urbanització nord-oest.

Una desena de propietaris ja han netejat diverses parcel·les a petició del consistori

Una altra línia d’actuació ha consistit a presentar una denúncia davant de la unitat de medi ambient dels Mossos d’Esquadra si existia la possibilitat de delicte ecològic per contaminació d’aqüífers. Aquesta actuació ha afectat tres parcel·les abandonades amb restes d’obra i material de construcció, als carrers Via Fèrria i Dr. Àngel Nadal.

Així mateix, el consistori ha presentat tres denúncies als Mossos d’Esquadra per abocadors il·legals. En un dels casos, el propietari es va encarregar de la neteja, mentre que en els altres dos, com que eren municipals, va assumir l’obra el mateix consistori.

tracking