SEGRE

SUCCESSOS

Jutgen un fill de Ruiz-Mateos avui a Lleida per una pallissa a la Val d'Aran

Presumiblement acceptarà una condemna de dos anys de presó || Va agredir dos empleats d’un hotel en un aldarull gravat per una càmera de seguretat

Álvaro Ruiz-Mateos.

Álvaro Ruiz-Mateos.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Álvaro Ruiz-Mateos, fill petit del conegut empresari José María Ruiz-Mateos (mort el 2015), s’asseurà aquest matí davant del magistrat del jutjat penal número 1 de Lleida acusat d’agredir la matinada del 31 de desembre del 2012 dos empleats d’un hotel de Baqueira. El benjamí d’aquesta coneguda família acceptarà presumiblement una condemna de dos anys de presó, després que Fiscalia, defensa i acusació particular hagin arribat a un acord extrajudicial. També es comprometrà a indemnitzar les dos víctimes, representades per l’advocat Enric Rubio.

L’aldarull entre Ruiz-Mateos, que anava amb tres persones més, i els denunciants es va iniciar en una discoteca. Pel que sembla els dos empleats, segons l’escrit del Ministeri Públic, van abandonar el local de lleure nocturn i van trucar als Mossos d’Esquadra. Posteriorment, es van intentar refugiar a l’hotel Montarto, on treballen, encara que quan van arribar no van poder entrar perquè van ser agredits en un dels accessos després de ser perseguits pel grup de Ruiz-Mateos. Els van clavar una brutal pallissa i van haver de ser hospitalitzats. Una de les víctimes va patir lesions que van trigar gairebé un any a guarir (317 dies, dels quals 129 van ser impeditius). Li van trencar dos costelles, li van fracturar l’espatlla, l’òrbita esquerra de l’ull i li van desplaçar l’envà nasal, entre altres lesions.

Una de les víctimes va trigar a recuperar-se gairebé un any i l’altra va estar un mes de baixa pels cops

L’altre agredit va estar gairebé un mes de baixa. La pallissa va ser captada per les càmeres de seguretat de l’establiment, es van conservar algunes imatges (vegeu la foto superior) però la seqüència completa va ser esborrada pels responsables de l’hotel. Álvaro Ruiz-Mateos i els seus tres acompanyants van ser identificats després de ser interceptats per una patrulla. Anaven tots en un cotxe però no van ser detinguts al desconèixer-se l’agressió. Abans de l’acord, Fiscalia demanava que fos penat amb tres anys i quatre mesos de presó. L’acusació l’elevava a sis.

Els van agredir “amb una violència extrema” Els agents dels Mossos d’Esquadra que van acudir al lloc van poder visionar les imatges de la càmera de seguretat abans de ser esborrades i en el seu atestat van assenyalar que a la gravació “es veia de forma clara com els acusats agredien de forma desmesurada i amb una violència extrema els dos joves”. En una, van observar “de forma clara” com Álvaro Ruiz-Mateos llançava una bota a una de les víctimes.

Álvaro Ruiz-Mateos.

Álvaro Ruiz-Mateos.

tracking