SEGRE

TRANSPORT TREN DE LA POBLA

Tres enginyeries opten al disseny del baixador de Lleida

Despatxos amb experiència en obres de l’L-9 i el tramvia || L’estudi informatiu i el projecte costaran uns 50.000 euros

L’estació està prevista al costat del camí cap a Sada i San Miguel.

L’estació està prevista al costat del camí cap a Sada i San Miguel.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Tres enginyeries amb seu a Barcelona opten a adjudicar-se tant la redacció de l’estudi informatiu com del projecte constructiu de l’estació de la línia de tren de la Pobla de Segur al polígon El Segre de Lleida. Es tracta d’un baixador pensat per donar servei a uns 43.000 viatgers al llarg de l’any.

En els tres casos, són enginyeries amb experiència en projectes i obres vinculades al transport ferroviari, tant dins de l’Estat com a nivell internacional. Alguna ja ha treballat a Lleida, com és el cas de Dopec, responsable del projecte de la prolongació del pont de Príncep de Viana fins a l’N-II (avinguda Victoriano Muñoz). També va formar part de l’equip que va dissenyar la reforma de l’avinguda Diagonal de Barcelona sota el mandat de Trias, que no es va portar a terme. A més de Dopec, Auding Intraesa i GPO, Ingeniería y Arquitectura, també són candidates a projectar l’estació del polígon, la primera ferroviària a Lleida a la zona industrial per a passatgers. En el cas d’Auding Intraesa, ha participat en projectes i obres de la línia 9 del metro de Barcelona, en el TramBaix o en infraestructures de transport del Brasil i la República Dominicana. GPO, al seu torn, també ha participat en l’L-9, al metro de São Paulo o al tramvia de Cadis, segons figura en les respectives pàgines web corporatives.

Serà la primera estació per a viatgers al polígon i tindrà una andana de 80 metres per 3

El disseny del nou baixador de la línia de la Pobla a Lleida s’adjudicarà durant les properes setmanes, costarà uns 50.000 euros i l’elaboració té un termini màxim de deu mesos, amb la qual cosa podria estar enllestit a començaments del 2018.

El polígon El Segre concentra unes 300 empreses i 6.000 treballadors. L’actuació haurà de preveure la construcció d’una andana amb longitud útil de vuitanta metres i un ample de tres, així com el condicionament de l’accés per a vianants des de l’avinguda de la Indústria. Així mateix, la resta d’actuacions en obra civil i instal·lacions hauran de garantir que l’estació tingui els mateixos estàndards de qualitat de la resta de les estacions de la línia.

tracking