SEGRE

MUNICIPIS RESIDUS

La recollida d’orgànica puja un 40% el 2016 a

Tota la selectiva augmenta un 8,29% respecte a l’any 2015

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La recollida selectiva de residus a la Val d’Aran, és a dir, envasos, paper i cartró, vidre, materials no reciclables i orgànica, ha crescut de forma significativa durant l’any passat i ha passat de les 1.270 tones del 2015 a les 1.376 del 2016, la qual cosa representa un increment del 8,29%, segons les dades facilitades pel Conselh Generau.

La recollida selectiva ha passat així d’un 19,5% durant el 2015 a un 21% el 2016. L’augment més notable pel que fa a les diferents fraccions és el de les escombraries orgàniques, sector en el qual s’ha registrat un increment de més del 40 per cent.

Gestionar els rebutjos fins a minimitzar-los és vital per a una zona que viu del paisatge i naturalesa

Sobre aquesta xifra, el conselhèr de Territori del Govern aranès, José Antonio Boya, va destacar el fet que els veïns de la zona van prenent consciència de la importància de cuidar l’entorn, un valor d’importància capital en el cas de la Val respecte al desenvolupament sostenible i equilibrat de les diferents activitats econòmiques que es porten a terme durant l’any, en especial relacionades amb el turisme, principalment l’esquí, a l’hivern. Preservar el paisatge de l’impacte que puguin provocar els rebutjos és imprescindible per a un territori que viu de la naturalesa, va assenyalar Boya.

La producció d’escombraries sols creix un 0,49%La producció de residus ha registrat un augment de 0,49 per cent respecte al 2015, en total 6.544 tones durant el passat 2016. La Val d’Aran porta els rebutjos a l’abocador de Fígols, al municipi de Tremp, al Pallars Jussà, amb altres comarques del Pirineu que també l’utilitzen com són el Pallars Sobirà i l’Alta Ribagorça. Al llarg d’aquests últims anys, la Val ha adoptat mesures per tal d’aconseguir que es redueixi la quantitat d’escombraries que transporta a l’abocador per abaratir els costos d’entrada i transport.

tracking