SEGRE

MUNICIPIS IMMOBLES

El Govern tempteja adquirir la Farga, que ven Endesa

La residència es troba a la Vall de Boí a l’entrada del parc.

La residència es troba a la Vall de Boí a l’entrada del parc.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El consell de l’Alta Ribagorça ja ha plantejat al conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, la possibilitat que la Generalitat compri la residència de la Farga, a les portes del Parc d’Aigüestortes, al municipi de la Vall de Boí. Segons el president de l’ens comarcal, Josep Lluís Farrero, el conseller Rull “hi ha mostrat interès personalment i està al corrent d’aquesta possibilitat” que proposa la comarca. La llei atorga a la Generalitat dret de tempteig sobre la compravenda de sòl al Parc Nacional.

Per la seua banda, l’alcalde de la Vall de Boí, Joan Perelada, va explicar que l’ajuntament ha convocat una reunió entre el president del Patronat de Parc Nacional d’Aigüestortes, Josep Enric Llebot, i la Fundació Endesa, propietària de l’immoble, que ja ha mostrat interès per vendre’l. Perelada va remarcar que “si algú ha de fer un primer pas, aquest és el Patronat, tenint en compte la proximitat de la residència”, malgrat que abans s’haurien d’aclarir alguns punts com la quantia per la qual es posa a la venda i la situació cadastral “perquè no hi hagi equívocs. A dia d’avui, encara no sabem el que costa l’immoble”, va puntualitzar.

La Vall de Boí considera que el Patronat ha de moure fitxa i ja treballa en una reunió amb Endesa

Farrero va indicar que ja hi ha, almenys, tres empreses interessades en la residència construïda a la dècada dels cinquanta per l’antiga Enher, una de les quals podria ser el balneari de Caldes de Boí. Perelada, també gerent del centre termal, va indicar que “si l’oferta és bona, no és descartable, encara que primer s’hauria de saber el preu i si l’immoble està convenientment segregat de la central hidroelèctrica”, va remarcar.

Perelada no es va mostrar contrari a la venda a un particular que la pugui rellançar com a hotel.

tracking