SEGRE

INFRAESTRUCTURES COMUNICACIONS

Protesta perquè s'alliberi el peatge mentre no es dupliqui l'N-240

Un centenar de persones es mobilitzen a l’accés a l’autopista a les Borges Blanques per exigir solucions a Foment || Seguiran tallant la via fins que contesti

Els manifestants davant del peatge de l’autopista per exigir que s’alliberi el trànsit per aquesta via.

Els manifestants davant del peatge de l’autopista per exigir que s’alliberi el trànsit per aquesta via.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Cinquena mobilització de la Plataforma Prou Morts a l’N240, aquesta vegada al peatge d’accés a l’AP-2 a les Borges Blanques. D’aquesta manera, el centenar de persones que ahir va participar en la protesta va voler incidir que alliberar l’autopista al trànsit és una de les solucions que reclama el territori fins que la duplicació perquè la nacional tingui quatre carrils entre Lleida i la capital de les Garrigues no sigui una realitat. El portaveu de la plataforma d’alcaldes i primer regidor de les Borges, Enric Mir, va recalcar que encara no han tingut una resposta del ministeri de Foment a la petició de tenir una trobada en què agilitzar un calendari de les obres per reduir l’alta sinistralitat en aquesta via.

“El Govern espanyol no ha fet encara cap pas per assumir el compromís d’estudiar la duplicació de la carretera”, va puntualitzar. Per aquesta raó es continuaran mantenint les manifestacions i talls de l’N-240 durant el mes vinent, en concret el dia 26 a la rotonda de Margalef, i a l’abril, a l’accés a la ciutat de Lleida. Mir es va referir a l’avanç que ha suposat que la Comissió de Seguretat Viària del Congrés aprovés dimarts passat una proposició no de llei impulsada per PDeCAT en la qual s’exigeix a l’Estat posar en marxa tant la liberalització del peatge com la duplicació de la via que van votar tots menys el PP i Cs. El grup socialista va incorporar una esmena perquè no es contempli cap ampliació en la concessió del peatge. Per la seua banda, el grup d’ERC al Congrés va registrar divendres una pregunta dirigida a l’executiu espanyol en la qual es demana que es contesti si pensen complir l’esmentada resolució parlamentària. Segons el senador republicà, Miquel Àngel Estradé, que també va participar en l’acte, tenen dos mesos per respondre.

L’alcalde de les Borges Blanques també va demanar un compromís d’Abertis (concessionària de l’autopista) en aquesta problemàtica. Les mobilitzacions van començar després de l’últim accident mortal registrat a l’octubre en el qual va perdre la vida la jove Marta Sòria.

Els familiars participen cada mes en la protesta per exigir justícia en el procés obert per investigar l’accident.

tracking