SEGRE

Artur Segarra nega haver assassinat el lleidatà David Bernat a Bangkok

Artur Segarra

Artur Segarra nega haver assassinat el lleidatà David Bernat a BangkokEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Artur Segarra, únic acusat de l’assassinat de l’empresari de l’Albi (Garrigues) David Bernat a Bangkok, va negar aquest dimarts haver-lo matat i va assegurar ser víctima d’una trampa en què va implicar la seua exnòvia, la tailandesa Pritsana Saen-ubon.

Segarra, que s’enfronta a la pena de mort, va reiterar així la seua innocència l’últim dia del judici oral que va quedar vist per a sentència en un tribunal a la capital tailandesa.

L’acusat va reconèixer davant del jutge haver sortit a prendre unes copes amb Bernat el 19 de gener de l’any passat, quan va desaparèixer la víctima.

Segarra va exposar, no obstant això, que passada la mitjanit va tornar sol a la seua casa, la qual cosa contradiu la investigació policial que apunta que l’acusat i la víctima van arribar junts a l’apartament que el presumpte assassí tenia llogat a l’avinguda Branca 9, on conforme a les indagacions va tenir lloc l’assassinat.

La Policia va adduir la setmana passada que les càmeres de seguretat de l’interior de l’esmentat edifici no funcionaven i per això només compta amb imatges de la presumpta arribada dels dos espanyols muntats a la motocicleta de Segarra, que conduïa.

Per la seua part, l’acusat va negar que fos ell la persona que mostren les imatges de la investigació i va assenyalar que hi ha càmeres que "funcionaven" a l’entrada del bloc, l’ascensor i al seu passadís.

Durant el seu al·legat, Segarra va descriure a Bernat com una persona a qui li agradava la "festa, les drogues i les noies" i que era "un dels millors clients" de Pritsana, que exercia la prostitució.

La tailandesa, segons Segarra, li va demanar el número del seu compte bancari i després el va avisar de l’arribada d’almenys 5 transferències de diners, que segons la investigació pertanyien a Bernat.

L’acusat va admetre que es va personar en una oficina de l’entitat per retirar efectiu i preguntar d’"on" venien els diners, al presumptament desconèixer la procedència dels fons.

La Policia creu que Segarra va segrestar el seu compatriota amb el mòbil d’extorsió i robatori, i el va mantenir retingut entre els dies 20 i el 26 de gener de 2016 abans d’assassinar-lo i desfer-se del cadàver.

Tanmateix, l’espanyol va dir al jutge que va estar durant tot el dia del 21 i fins el matí del 22 juntament amb Pritsana al seu apartament.

Aquesta, en la seua declaració del passat 16 de desembre, va declarar que Segarra li va demanar que es quedés al pis d’una amiga durant els esmentats dies perquè venia a Bangkok un amic de l’espanyol.

Segarra també assenyala que va ser Pritsana qui va insistir a llogar una casa al del nord districte de Minburi, on es van trobar pertinences de l’acusat.

Durant la vista, l’acusat va dir "no reconèixer-se en més d’un centenar de fotografies amb les quals la policia documenta les indagacions i va assegurar" que ell "no va comprar" la serra mecànica amb què suposadament es va esquarterar la víctima.

La Fiscalia diu comptar amb proves de l’ADN, empremtes i enregistraments suficients per sostenir la culpabilitat del català en 13 delictes, entre ells l’assassinat premeditat, la sentència màxima del qual és la pena capital.

tracking