SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

L'amic del caçador d'Aspa diu que va deixar-li l'arma per una distracció

Declara que es va quedar per oblit al cotxe d’Ismael Rodríguez || Tots dos van viatjar al vedat de caça dos dies abans del crim que va costar la vida a dos agents rurals

Miguel Ángel Fernández, ahir al Canyeret després de declarar al jutjat d’instrucció número 2.

Miguel Ángel Fernández, ahir al Canyeret després de declarar al jutjat d’instrucció número 2.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Miguel Ángel Fernández, amic de l’autor confés del crim d’Aspa, Ismael Rodríguez, va haver d’explicar ahir al jutge que instrueix el cas per què Rodríguez estava en possessió d’una escopeta que figurava al seu nom (i que va ser la que va utilitzar per cometre el doble crim de dos rurals). Fernández va declarar al jutjat d’instrucció número 2 de Lleida acusat d’un delicte de col·laboració necessària i tinença il·lícita d’armes. Segons declaracions de l’advocat de Fernández, Ignasi Mases, el seu client va explicar que Rodríguez i ell van anar a la Guàrdia Civil per canviar el nom d’aquesta escopeta i de dos armes més perquè a Rodríguez li caducava la llicència i que ell es va quedar les armes. Va afegir que, dos dies abans del crim, Fernández i Rodríguez van viatjar junts al vedat de caça d’Aspa per reconèixer la zona i, al tornar a Barcelona, Fernández es va deixar l’arma al cotxe de Rodríguez per una distracció.

Segons l’advocat, Fernández va trucar a Rodríguez mitja hora més tard per reclamar-li l’arma, però aquest no l’hi va tornar i dos dies després va cometre el crim. Per aquests fets, la Guàrdia Civil ha imposat una sanció econòmica a Fernández per haver descuidat l’arma. El jutge va deixar l’investigat en llibertat sense imposar-li cap mesura cautelar. Amb Fernández, ahir també van declarar uns altres dos caçadors de Barcelona que eren al vedat d’Aspa el dia dels fets i que coneixien Rodríguez però no hi tenen amistat.

Els dos van afirmar que no van veure el crim i que van trobar Rodríguez amb els seus amics a les 9.30 hores. Per la seua part, Pau Simarro, advocat de les víctimes, va afirmar que Fernández “juga a despistar” amb la declaració. “Està clar que Fernández protegeix Rodríguez amb una declaració confusa”, va dir, i va sol·licitar que se li retiri el permís d’armes. Ahir també es va donar a conèixer l’àudio de la trucada de Rodríguez al 112 després de disparar als rurals.

lA TRUCADA AL 112 QUE VA FER EL CAÇADOR

tracking