SEGRE

EDUCACIÓ POLÈMICA

Professors d'un institut de la Seu utilitzen el centre per veure futbol

El director diu que és “una acció de cohesió” que duen a terme des de fa més de deu anys || La televisió la paguen els docents i els pares que hi acudeixen

Imatge de l’exterior de l’institut Joan Brudieu de la Seu d’Urgell.

Imatge de l’exterior de l’institut Joan Brudieu de la Seu d’Urgell.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Professors i pares de l’institut Joan Brudieu de la Seu d’Urgell utilitzen des de fa anys les instal·lacions del centre per veure partits de futbol del Barça. El servei de televisió en qüestió és de pagament i la quota l’assumeixen de manera particular els assistents a aquestes sessions, que es porten a terme a la sala d’actes, que compta amb un projector i una pantalla.

El director de l’institut, Xavier Falcó, va confirmar aquest extrem i va assegurar que l’activitat que realitzen alguns professors del centre coincidint amb la retransmissió dels partits de futbol “no és més que una acció de cohesió” que fa més de deu anys que es realitza.

Falcó va explicar que actualment són únicament els partits de futbol, però que abans professors i pares “organitzaven sopars i altres activitats” a l’institut. “És un ús social que donem al centre igual que el que es pot donar a qualsevol altre equipament educatiu”, va apuntar. “L’únic que fem és cedir de forma gratuïta les nostres instal·lacions per realitzar una activitat que serveix per cohesionar la comunitat educativa”, va opinar Falcó.

En aquest sentit, va puntualitzar que els assistents “realitzen una col·lecta” per pagar el cost del canal de pagament per poder veure els partits. Finalment, Falcó va lamentar “l’intent constant de danyar la imatge del centre i de contextualitzar una acció de cohesió d’un grup” de professors. I és que el Joan Brudieu ja va ser objecte de polèmica el passat mes de gener per la instal·lació d’una càmera de videovigilància dins d’una aula. Finalment, el centre es va fer enrere en la iniciativa.

El delegat d’Ensenyament a Lleida va assegurar, a més, que en aquest cas la quota de la televisió de pagament és a càrrec dels particulars que van a veure els partits, i que en cap cas aquests diners no surten del pressupost del centre. “En el cas de la Seu d’Urgell, si hi havia una despesa, la cobrien els assistents”, va concloure.

Ensenyament titlla d’“ús social” la instal·lació El director dels serveis territorials d’Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, va assegurar ahir a aquest diari que “quedar per veure un partit de futbol entra dins de l’ús social que pot donar-se a un centre educatiu”. El delegat del departament va explicar que no tenia constància que pares i professors de l’institut Joan Brudieu de la Seu utilitzessin el centre per veure partits de futbol “perquè no tinc per què tenir constància d’aquest tipus d’activitats”. Cullerés va explicar que és habitual que els col·legis o els instituts tinguin un “ús social” i que qualsevol membre de la comunitat educativa pot utilitzar les instal·lacions per dur a terme activitats lúdiques fora de l’horari lectiu, sigui entre setmana o els caps de setmana. De fet, va apuntar que tot això està contingut en un reglament específic. “Poden partir d’una organització informal per a una trobada de professors per fer dinàmiques de grup o propostes de convivència”, va apuntar.

tracking