SEGRE

MEDI AMBIENT BOSCOS

Inversió de 90.000 € a netejar 55 ha de bosc i camins a la Baronia de Rialb

Un incendi cremaria 24.000 ha en 12 hores en sis municipis de la Noguera i el Jussà

Inici de la crema controlada també a Boumort, al Jussà.

Inici de la crema controlada també a Boumort, al Jussà.

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’empresa pública Forestal Catalana ha adjudicat per 90.000 euros la neteja de 55 hectàrees de sotabosc a la Baronia de Rialb (propietat de dos veïns) i la millora de deu quilòmetres de camins rurals. L’objectiu d’aquesta actuació és reduir el risc de propagació d’un incendi forestal a la zona de la vall del riu Rialb, al tractar-se d’una superfície inclosa en el Perímetre de Protecció Prioritària (PPP) Lleida 3. Són àrees d’actuació especial amb unes característiques forestals homogènies i amb un alt risc d’incendi.

L’alcalde de la Baronia, Antoni Reig, va assegurar que s’actua en aquesta zona del riu Rialb perquè, si hi hagués un incendi, aquest podria arribar a cremar 24.000 hectàrees en dotze hores dels municipis de la Baronia, Bassella, Peramola, Coll de Nargó, Isona i Artesa de Segre, ateses les condicions del clima i de la massa forestal acumulada a la zona. “L’objectiu és reduir al màxim el combustible de sotabosc, que actualment és molt dens i provocaria un efecte xemeneia que seria molt complicat gestionar”, va dir Reig.

El projecte preveu crear zones estratègiques perquè, en cas d’incendi, es pugui reduir la propagació del foc i facilitar l’actuació. Es farà una desbrossament de sotabosc, una poda baixa, una esclarissada de l’estrat arbori i el tractament de les restes. Els treballs s’iniciaran d’aquí a una setmana i està previst que finalitzin al juny. Així mateix, també es preveu la millora d’un tram de deu quilòmetres de camins del terme municipal.

D’altra banda, el departament d’Agricultura va portar a terme ahir una crema controlada d’unes 13 hectàrees a la Reserva Nacional de Caça de Boumort, a Abella de la Conca (Pallars Jussà), per millorar-hi l’hàbitat de la fauna.

tracking