SEGRE

SUCCESSOS

Roben 60.000 litres d'oli de les tenalles de la cooperativa d'Arbeca

Els Mossos busquen els saquejadors, que podrien pertànyer a un grup organitzat || La mercaderia, valorada en uns 240.000 €, va ser sostreta amb un camió cisterna

Imatge d'ahir de l'exterior de les instal·lacions de la cooperativa d'Arbeca.

Imatge d'ahir de l'exterior de les instal·lacions de la cooperativa d'Arbeca.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra busquen des de dimarts passat un grup de lladres que van robar uns 60.000 litres d’oli de la Cooperativa d’Arbeca. La societat de productors d’aquesta localitat de les Garrigues va denunciar aquell dia els fets davant la policia autonòmica després de descobrir que faltaven grans quantitats d’oli de les tenalles, aproximadament 60.000 litres, segons van confirmar fonts de la cooperativa. Els recipients que van ser saquejats, que és on s’emmagatzema l’oli abans de filtrar-lo per ser envasat, podrien haver estat manipulats perquè els treballadors no s’adonessin del robatori fins que no haguessin de portar a terme alguna de les tasques de buidatge per fer el filtrat de l’oli.

Tot apunta que el robatori l’hauria perpetrat un grup de persones molt ben organitzat i que tenia planificada l’estratègia a seguir per no aixecar sospites. Pel que sembla, haurien forçat el cadenat de la porta d’entrada i segurament van utilitzar un camió cisterna per poder extreure l’oli dels dipòsits i emportar-se’l del lloc. L’objectiu era probablement revendre’l, ja que el botí podria tenir al mercat un valor superior a 240.000 euros. Un cop rebuda la denúncia per part de la cooperativa, els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per poder localitzar els autors del robatori. Al tancament d’aquesta edició no s’havien produït detencions.

Els Mossos busquen els autors del robatori, que van forçar la porta per saquejar les tenalles

Les comarques lleidatanes han estat objecte en les últimes setmanes de diversos robatoris en els quals els lladres també s’han emportat grans quantitats de material, concretament centenars d’aspersors, i en què també se sospita que serien obra de grups molt ben organitzats i amb una gran mobilitat. En les darreres setmanes se n’han produït almenys mitja dotzena amb el robatori de 3.000 aspersors a diverses finques de Ponent.

Aquest fet contrasta amb la tendència a la baixa dels robatoris agrícoles l’últim any, amb una caiguda del 12,2%. Segons l’últim balanç dels Mossos d’Esquadra, el 2016 es van registrar 750 robatoris al camp, si es comparen amb els 1.369 de fa quatre anys. Per seguir amb aquesta tendència és crucial presentar denúncia i la col·laboració entre forces de seguretat i els agricultors.

tracking