SEGRE

MUNICIPIS MOBILITAT

Cervera tindrà servei d’autobús urbà tot l’any

Recorrerà tres dies a la setmana la zona històrica i les àrees d’expansió urbana || Arran de l’èxit de la prova pilot del 2016

El bus que fa el servei de transport a Cervera.

El bus que fa el servei de transport a Cervera.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Per evitar desplaçaments amb cotxe per l’interior de la zona urbana en la línia del nou pla de mobilitat que es presentarà enguany, la Paeria de Cervera posarà a disposició dels veïns un servei de bus urbà durant tot l’any. Segons va explicar l’alcalde, Ramon Royes, arran dels bons resultats i la satisfacció entre els veïns de la prova pilot realitzada l’any passat en el transcurs de les obres a la zona històrica, la Paeria aprovarà establir el servei de forma permanent durant tot l’any.

L’alcalde va explicar en aquest sentit que el servei es prestarà tres dies a la setmana, els divendres coincidint amb el mercat setmanal, i dos jornades més, “possiblement els dilluns i els dimecres”.

L’alcalde, Ramon Royes, va indicar que els veïns pagaran una quantitat simbòlica pel servei

L’itinerari recorrerà els carrers de la zona històrica de la part baixa de la ciutat com el barri de Sant Francesc, el Camí dels Pagesos i l’avinguda d’Igualada, i les zones d’expansió urbana que són, d’una banda, l’Antic Camí de Castellnou, i d’altra banda, el barri dels Ametllers.

A diferència de la prova pilot en la qual el servei era de caràcter gratuït, Royes va explicar que “es pagarà una quantitat simbòlica”.

El cost del servei rondaria els 20.000 euros anuals, va afegir.

El projecte serà la primera iniciativa que es prendrà dins del pla de mobilitat de Cervera que redactaran aquest mateix any els serveis tècnics municipals.

Nous pàrquings, millores en carrers i en vies per als vianantsAltres mesures, en tràmit de negociació aquest any, són establir nous pàrquing al passeig de l’Estació i al costat de les sitges de l’antic Servei Nacional de Productes Agraris, que permetran un centenar de noves zones d’estacionament gratuït a l’entrada a la zona històrica. Per la seua banda, Ramon Royes va explicar que el pla de mobilitat fixarà criteris per establir vies de vianants, amples de vorera i calçada, disseny de carrers d’un sentit, facilitar noves zones d’estacionament, resoldre els problemes de trànsit a la zona dels semàfors de l’avinguda Catalunya i al carrer Emili Pujol i establir un carril bici, entre d’altres.

tracking