SEGRE

INFRAESTRUCTURES CARRETERES

La pressió dels veïns evita que el Govern aboqui runa a la pista de vol d'Organyà

Preveia utilitzar-la per acumular restes d’obra del túnel de Tres Ponts i buscarà una altra ubicació després de les al·legacions d’ajuntament i propietaris || Causaria “greus perjudicis” per al municipi, asseguren

L’alcalde d’Organyà a la zona d’aterratge de parapent.

L’alcalde d’Organyà a la zona d’aterratge de parapent.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament de Territori i Sostenibilitat tenia previst fins a ahir utilitzar la pista d’aterratge de parapent d’Organyà com a abocador de les obres de construcció del túnel de Tres Ponts, però les al·legacions presentades per l’ajuntament d’Organyà i els propietaris afectats l’han fet rectificar. La Generalitat ha descartat la zona prevista, malgrat que no ha concretat encara una ubicació alternativa.

El consistori, veïns propietaris de 68.201 metres quadrats de terrenys en tràmit per ser expropiats per la Generalitat i clubs i escoles de parapent del municipi havien format un front comú perquè Territori canviés la ubicació de la zona prevista com a runam del túnel de Tres Ponts, a la C-14 i entre les localitats d’Organyà i Montant de Tost, que segons el projecte original afectaria la zona d’aterratge de parapent.

La perforació del túnel començarà a finals d’any i les obres està previst que acabin el 2020

El consistori i els propietaris van presentar al·legacions al procés d’expropiació dels terrenys al·legant que “la ubicació prevista és del tot incompatible amb la pràctica del parapent que es desenvolupa en aquell paratge” i “pot provocar un greu perjudici per a la promoció d’aquest esport i, per extensió, per a la promoció turística i econòmica d’Organyà”.

La perforació del túnel de Tres Ponts s’iniciarà a finals d’aquest any i es preveu que acabi el 2020. Les obres tindran un cost d’uns 48 milions d’euros i inclouran un tram d’aproximadament tres quilòmetres.

Els ajuntaments d’Organyà, Fígols i Alinyà, Coll de Nargó i la Seu d’Urgell, el consell comarcal de l’Alt Urgell i la plataforma veïnal de Tres Ponts supervisen les obres del túnel de Tres Ponts.

Una activitat “estratègica” per a l’economia de la localitat Les finques afectades pel projecte d’abocador d’obres del túnel, propietat de set veïns del municipi, estan situades a la zona coneguda com els Vinyets d’Organyà, que és la zona d’aterratge dels clubs i les escoles de vol de parapent. L’alcalde, Celestí Vilà, va fer referència ahir al fet que la població “compta amb el reconeixement internacional” com una de les destinacions amb unes millors condicions naturals per a la pràctica del parapent i que la zona de vol d’Organyà “és la que té les millors condicions per a la pràctica aèria d’acrobàcies de tot Europa”. Vilà va recordar que “el 2015, més de 6.000 persones van venir a volar en parapent”, i va concloure que la pràctica d’aquest esport és un “sector estratègic”.

tracking