SEGRE

Munté: " El sector agrari ha de conservar la tradició mirant endavant, incorporant la innovació"

La consellera de la Presidència ha inaugurat la 145a edició de la Fira de Sant Josep de Mollerussa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, ha inaugurat aquest divendres la 145a edició de la Fira de Sant Josep de Mollerussa, acompanyada de l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona.

En el seu parlament inaugural, la consellera ha destacat que aquesta 145 Fira de Sant Josep, "es tracta d'una fira molt consolidada i arrelada a nivell nacional i internacional, que s’ha convertit en el gran aparador de la tradició i la modernitat agrícola de Catalunya".

La consellera ha celebrat les previsions que aquesta esdevindrà una de les millors edicions dels darrers anys per participació de firmes expositores i ocupació dels recintes firals, "una molt bona notícia, que demostra una bona tendència de recuperació del sector agrari, així com el prestigi que la Fira guanya any rere any".

Munté ha reiterat el "ferm compromís" del Govern amb tot el sector, "conscients de les fortalesses del sector" i ha fet una crida a "treballar plegats per a materialitzar oportunitats de negoci arreu, obrint nous mercats internacionals", perquè segons Munté, "tots perseguim un objectiu de país: una Catalunya amb una economia sòlida i ben situada al món". En aquest sentit ha demanat la complicitat de tots, "administracions i els agents privats".

La consellera de la Presidència ha destacat com a reptes principals: fomentar l’arrelament i desenvolupament econòmic i social dels joves al medi rural; contribuir a la reactivació econòmica i la creació d’ocupació; estimular la innovació i la transferència de coneixements, i promoure accions dirigides a la mitigació i adaptació al canvi climàtic i la protecció dels recursos naturals, "i per a fer-ho realitat comptem amb eines com el Programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2020".

En aquest sentit, Munté ha posat especial èmfasi en el fet que "per a tenir un sector dinàmic, competitiu i sostenible és bàsic i primordial donar suport i acompanyament als joves, que són la garantia de relleu generacional de les explotacions, el motor de la innovació al sector i els impulsors del desenvolupament rural". Perquè, segons la consellera, "el sector agrari ha de conservar la tradició, mirant endavant, incorporant la innovació".

Posteriorment, Munté ha fet un recorregut per l’espai firal, juntament amb la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, i acompanyades del president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé; el delegat territorial del Govern a Lleida, Ramon Farré; el president del Consell Comarcal Pla d’Urgell, Josep M. Huguet; i el director de Fira de Mollerussa, Poldo Segarra, entre altres autoritats.

tracking