SEGRE

MUNICIPIS SEGURETAT

Solsona instal·la baranes al centre històric per evitar caigudes

Petició veïnal pel pronunciat pendent en diversos carrers

La baixada de la plaça Major a la de Palau.

La baixada de la plaça Major a la de Palau.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Solsona ha instal·lat aquesta setmana baranes en dos punts del nucli històric per fer-los més accessibles, en especial a les persones d’edat avançada, i evitar caigudes. Es tracta de la baixada de la plaça Major fins a la plaça de Palau, on hi ha un pendent molt acusat, i el pas esglaonat que comunica la Torre de les Hores amb la plaça Sant Joan.

En aquest últim cas, la intervenció s’ha fet a petició dels veïns, ja que és un accés on es produeixen accidents habitualment.

L’actuació s’emmarca dins del pla de supressió de barreres arquitectòniques i creació de recorreguts accessibles. De fet, la instal·lació de suports a la zona de la plaça Palau estava dins dels projectes per a la reforma d’espais públics d’aquest mandat municipal fins al 2019. En concret, s’han instal·lat passamans de ferro perquè les persones grans o amb deficiències de mobilitat puguin agafar-s’hi. Segons fonts municipals, està previst col·locar una barana similar en el tram superior del carrer de la Regata pels mateixos motius de seguretat.

tracking