SEGRE

TRIBUNALS CRIM

Condemnat a 18 anys de presó per assassinar un home a Benavarri

El jurat considera provat que l’homicida va disparar contra la víctima i va abandonar el cos a Algerri || És el segon cop que se’l jutja després de la seua fuga a l’estranger

Imatge d’arxiu de l’acusat després de la seua primera detenció pel crim d’Aler.

Imatge d’arxiu de l’acusat després de la seua primera detenció pel crim d’Aler.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència Provincial d’Osca ha condemnat l’acusat pel crim d’Aler (Benavarri), Walter Jérôme Carvajal, a divuit anys i tres mesos de presó per assassinar un ciutadà holandès el 2003 i llançar el seu cadàver a un camp de fruiters d’Algerri. Segons va informar ahir el Tribunal Superior de Justícia d’Aragó, el condemnat, de nacionalitat francesa, haurà d’indemnitzar la dona i la filla de la víctima amb 170.000 euros i no s’hi podrà atansar-se a durant cinc anys després de complir la pena de presó. Així mateix, el condemna per un delicte de tinença il·lícita d’armes.

La sentència considera que en els dos delictes es presenta l’atenuant de confessió, ja que ha quedat acreditat mitjançant les declaracions de la Guàrdia Civil que l’acusat va confessar el crim i va indicar els llocs on havia abandonat el cadàver i els efectes personals de la víctima, acompanyant en la recerca perquè fossin trobats.

L’acusat va disparar a la víctima quan aquesta li va reclamar el pagament d’un deute de 4.000 euros

Així mateix, la sentència recull la decisió unànime del jurat popular de declarar culpable l’acusat i, a més, es mostra contrària a la sol·licitud d’indult i de suspensió de pena. El jurat va considerar que no havia quedat acreditat que es donin en l’acusat els atenuants d’anomalia o alteració psíquica i que tampoc creuen que actués per defensar-se o que la víctima l’ataqués abans.

El crim va tenir lloc el dia 5 d’abril del 2003, quan l’acusat, que residia a Graus, i la víctima, Johannes Engel, de 42 anys i resident a Centenera, havien quedat en un pis propietat del primer per parlar sobre un deute.

Segons la investigació, tots dos van viatjar a la localitat d’Aler en un vehicle conduït per l’acusat i, una vegada allà, aquest va disparar a la víctima dos vegades i de manera sorprenent al pit utilitzant una pistola amb silenciador.

L’acusat va col·locar el cadàver al maleter del seu vehicle i es va dirigir a la carretera N-230 en direcció a Lleida, fins a entrar per un camí rural ubicat a Algerri, on va abandonar el cos en una zona poblada d’arbres. Quan va tornar a Aler, va ser detingut per la Guàrdia Civil.

Aquesta és la segona vegada que se’l condemna per aquest crim, després que el 2006 el Tribunal Suprem obligués a repetir el judici i l’homicida s’escapés. Va ser detingut el juliol del 2016 a Tolosa.

tracking