SEGRE

ESNOTICIA

La comissaria de les Garrigues i el Pla, en els pressupostos per al 2018

De la Generalitat, segons va avançar el conseller Jordi Jané || Assegura que el Pla és una comarca segura ja que l’índex delictiu és la meitat que la mitjana catalana

El conseller va visitar l’estand turístic del Pla d’Urgell coincidint amb el Dia de la Comarca.

El conseller va visitar l’estand turístic del Pla d’Urgell coincidint amb el Dia de la Comarca.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El conseller d’Interior, Jordi Jané, va afirmar ahir que la voluntat del seu departament és que la futura Àrea Bàsica Policial del Pla d’Urgell-Garrigues estigui prevista ja en els pressupostos de la Generalitat del 2018. En aquest sentit, va explicar que aquesta mateixa setmana els tècnics de la conselleria ja s’han desplaçat als terrenys on s’ha d’ubicar, concretament a la zona de la carretera de Linyola al costat del Parc de Bombers per començar a “prendre mesures” i treballar en el projecte d’aquest nou equipament. Jané va fer aquestes declaracions en el marc del Dia de la Comarca de la Fira de Sant Josep, acte que va reunir alcaldes i regidors del Pla.

El conseller va indicar també que aquest nou equipament, que s’ha de construir en un terreny de 8.800 metres quadrats, donarà servei a les dos comarques. En aquest sentit, es va referir al Pla d’Urgell com una comarca en un “entorn segur” i amb un dels índex més baixos de delictes per cada mil habitants, que se situa en 38,6 mentre que la mitjana de Catalunya és de 64,8.

Reñé va desitjar que “el sentit comú s’imposi i el Congrés acabi derogant” la Lrsal

Jané, que va tenir paraules d’elogi a la Fira de Sant Josep i la va qualificar com “una de les millors fires del món, clarament consolidada i amb un gran dinamisme”, també va estendre la mà a tots els alcaldes del Pla d’Urgell perquè comptin amb el seu departament per a qualsevol necessitat que tinguin. Així mateix, Jané es va referir al repte que té actualment Catalunya i que va en una doble direcció: “Fer que el país funcioni i donar veu a tots els seus ciutadans, pensin com pensin, per decidir el futur.”

També va participar en l’acte l’

alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, que va recordar que el Pla d’Urgell és una comarca “estimada i desitjada” i va agrair a la conselleria d’Interior el fet que hagi considerat d’“importància estratègica per al govern del país” la construcció de l’ABP Pla d’Urgell-Garrigues, ja que “reforçarà la seguretat del territori”. Després dels parlaments, el conseller, juntament amb els alcaldes, va visitar la fira.

Reclamen una llei d’Hisendes Locals “adequada”El president del consell comarcal del Pla d’Urgell, Josep Maria Huguet, va reclamar al conseller d’Interior que es tingui en compte els consells a la redacció de la llei de Governs Locals ja que aquestes entitats assumeixen molts dels serveis que es donen als municipis, en especial a les poblacions amb menys habitants. També va reivindicar l’eficàcia dels consells i va insistir en la necessitat de treballar per millorar el finançament. Una reivindicació a què també es va afegir el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, que va afirmar que “fa falta una llei d’Hisendes Locals adequada” que acompanyi la nova llei de Governs Locals. En aquest sentit, també es va congratular del fet que la llei de reforma local (Lrsal), que va qualificar “d’agressió directa a l’autonomia municipal”, no hagi evolucionat i va desitjar que “el sentit comú s’imposi i el Congrés de Diputats l’acabi derogant”.

tracking