SEGRE

MUNICIPIS

Organyà incrementa la dotació del premi Homilies fins als 5.200 euros

En l’última edició van rebre fins a 48 treballs en la categoria de narrativa

Domenjó i Fiol van presentar ahir algunes de les novetats.

Domenjó i Fiol van presentar ahir algunes de les novetats.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Premis Literaris Homilies d’Organyà arriben aquest any a la XXI edició i augmenten la dotació econòmica fins als 5.200 euros. L’ajuntament va presentar ahir una nova edició del certamen destacant que hi “aposten fort” Una mostra d’això és l’increment de la dotació econòmica dels dos últims anys, que ha crescut més d’un 30 per cent, ja que el 2015 era de 3.900 euros, el 2016 va ser de 4.500 euros i aquest any ja supera els 5.000 euros.

El regidor de l’ajuntament Antoni Fiol va destacar que “el futur està assegurat” i es va referir a l’edició d’aquest any com la d’“una majoria d’edat sobrada” que demostra que “la culturalitat té la capitalitat pirinenca a Organyà”. L’increment més important dels premis serà per a la categoria Premi Pirineu, que passa de 1.600 euros a 1.800 euros per al primer classificat i de 800 a 900 euros en el segon.

Una altra de les novetats més destacades, segons va explicar el portaveu de l’Associació del Llibre del Pirineu, Isidre Domenjó, és la possibilitat de presentar la totalitat dels treballs de forma telemàtica mitjançant correu electrònic.

En l’última edició van llançar una prova pilot en la categoria de narrativa que va incrementar el nombre d’obres presentades, que van passar de 17 treballs el 2015 fins als 48 del 2016, dels quals únicament quatre van arribar a través del sistema tradicional de correu postal.

És per això que l’organització preveu que en aquesta edició creixi considerablement el nombre total de treballs presentats, perquè el 2016 en van rebre 110. Perquè el jurat tingui més temps de valorar els documents, Domenjó va explicar que han avançat el termini de presentació d’obres, que finalitza el proper 10 de maig.

tracking