SEGRE

CERTÀMENS ESTANY

La Mostra de l'Estany, dedicada a la pera de Lleida, tindrà 120 expositors

La novena fira gastronòmica compta amb una desena de parades en llista d’espera

Un expositor que va participar en la fira l’any passat.

Un expositor que va participar en la fira l’any passat.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Estany d’Ivars i Vila-sana celebrarà el 2 d’abril el 12 Dia de l’Estany i la sisena Mostra Gastronòmica que tindrà com a protagonista la pera de Lleida. Segons va explicar el president del Consorci de l’Estany, Josep Maria Huguet, amb aquesta activitat s’uneix el patrimoni natural amb la gastronomia pròpia del territori. Un total de sis restaurants de la comarca oferiran, segons ha explicat el seu coordinador tècnic, Toni Costa, tastos fets amb alguna de les varietats protegides de la Denominació d’Origen Protegida Pera de Lleida, col·laboradora d’aquesta edició.

Una novetat de la mostra d’aquest any és que algunes de les degustacions seran aptes per a celíacs, ja que es faran servir productes sense gluten. Durant la jornada es podrà visitar l’edifici de Cal Sinén o la nova àrea de pícnic i participar en passejades a cavall. També es durà a terme la tradicional plantada d’arbres en una zona dins del mateix estany.

El Dia de l’Estany s’emmarca en la novena edició de la Fira de l’Estany, que se celebrarà els dies 1 i 2 d’abril, i comptarà amb 120 expositors de diferents entitats i establiments comercials, entre aquests Ivarseja, que agrupa diversos comerços del municipi que s’han unit per promocionar-se.

El coordinador tècnic del certamen, Edgar Aldana, va afirmar el gran interès que desperta aquesta fira, per la qual cosa ja compten amb una desena d’empreses en llista d’espera per inscriure’s com a expositors.

D’aquesta manera, el pavelló poliesportiu estarà ple d’entitats i activitats com tastos de vi i, com a novetat, de gintònics. Diumenge, Lo Pau de Ponts actuarà a l’hora del vermut.

La inauguració anirà a càrrec de la consellera de Governació, Mertixell Borràs, dissabte a les 4 de la tarda.

tracking