SEGRE

RAMADERIA ESCÀNDOL

La patronal del boví exigeix que es tanquin fronteres a carn del Brasil

Reclama les mateixes exigències a la importació que a la producció comunitària

Una de les empreses investigades al Brasil per l’escàndol de la carn caducada.

Una de les empreses investigades al Brasil per l’escàndol de la carn caducada.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La patronal del boví Asoprovac ha reclamat el tancament immediat de les fronteres a la carn brasilera arran de l’escàndol que ha revelat que algunes empreses carioques venien producte caducat i amb additius per encobrir el seu estat. Es tracta d’un cas que ha estat possible amb la connivència d’inspectors brasilers. Segons l’opinió d’Asoprovac, aquest escàndol posa novament en evidència que les importacions de carn extracomunitàries no compleixen els mateixos estrictes controls i estàndards europeus sobre salut pública, sanitat i benestar animal, així com sostenibilitat mediambiental. L’Associació Espanyola de Productors de Boví de Carn (Asoprovac) condemna de forma rotunda el frau alimentari i constitutiu de delicte contra la salut pública.

Assegura que escàndols com el que ha esclatat al Brasil generen un gran perjudici per a la seguretat alimentària i la imatge del sector de la carn. A més, insisteix que confirmen la seriosa preocupació del sector de boví de carn espanyol i europeu davant la impossibilitat que les importacions de carn extracomunitàries compleixin els estàndards europeus i que no se’ls exigeixen les mateixes pautes que als productors de la Unió Europea. En aquest sentit, va recordar que fa anys que la Comissió Europea denuncia aquesta falta de reciprocitat i denuncia passivitat de les institucions.

Segons les seues dades, durant els dos primers mesos d’aquest any, el Brasil ha exportat a la Unió Europea carn de boví per valor d’aproximadament 39 milions d’euros. L’any 2016 van ser 145.000 tones valorades en 449 milions d’euros.

tracking