SEGRE

AIGÜES POLÈMICA

Puigdemont: “No hi ha transvasament a Barcelona”

Protesta de la PDE a Tortosa contra la portada d’aigua de Rialb.

Protesta de la PDE a Tortosa contra la portada d’aigua de Rialb.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president Carles Puigdemont va reiterar ahir al Parlament que la portada d’aigua de Rialb a 32 municipis, entre els quals quatre de les conques internes, cosa que requereix un transvasament de 0,62 hm

3

d’aigua a l’any, no suposa un transvasament del Segre a l’àrea metropolitana. D’altra banda, la Plataforma en Defensa de l’Ebre va denunciar que la portada de Rialb és el primer pas d’un transvasament a Barcelona. El president de la Conca de Barberà, Francesc Benet, va dir que les canonades que arriben a aquests municipis tenen un diàmetre d’onze centímetres, cosa que descarta qualsevol transvasament més gran. En un altre ordre, el Govern central va insistir ahir en un gran pacte de l’aigua a Espanya coincidint amb el Dia Mundial de l’Aigua.

La CHE avisa que només tramita la concessió d’aiguaLa Confederació Hidrogràfica de l’Ebre va reiterar ahir que no tramita cap nou transvasament i només té sobre la taula la petició de concessió d’aigua per a proveïment iniciada el 2008. De fet, la CHE va assenyalar que qualsevol ampliació del transvasament autoritzat el 2010 anul·laria aquesta ordre i va advertir que els plans de conques internes no poden parlar de transvasaments.

tracking