SEGRE

URBANISME OBRES

Sant Guim de Freixenet millora els carrers cèntrics de la població

És la principal inversió del present exercici amb un pressupost de mínims || El consistori ha aconseguit en dos anys rebaixar el deute 200.000 euros

El carrer Major de Sant Guim de Freixenet.

El carrer Major de Sant Guim de Freixenet.X.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Sant Guim de Freixenet invertirà en el present exercici 181.296 euros en la millora de tres dels vials més cèntrics. Es tracta del carrer Major, en què invertirà 48.646 euros; el carrer Ricard Vinyes, on destinarà 30.996 euros, i el carrer Mossèn Bòria, amb un pressupost de 48.646 euros. També invertirà 54.279 euros en la renovació de la calçada de l’accés nord al nucli agregat de la Tallada.

Es tracta de la inversió més gran prevista als pressupostos del present exercici, que sumen un total de 899.000 euros. Segons l’alcalde, Francesc Lluch, es tracta d’obres de millora bàsica dels carrers més cèntrics que s’han anat deteriorant amb el pas del temps fins a quedar, en alguns casos, en una situació gairebé impracticable. Els treballs consistiran a col·locar nova pavimentació i renovar les voreres dels vials públics.

La localitat va començar el mandat amb un deute d’1,7 milions, per això les inversions són escasses

Lluch ha manifestat que és una actuació “bàsica i necessària” en el marc d’uns pressupostos de mínims. Així, aquesta localitat afronta un mandat que inicialment presentava un dèficit d’1,7 milions d’euros. Als dos últims exercicis el deute s’ha rebaixat en 200.000 euros, de manera que el dèficit pendent és d’1,5 milions. Aquesta situació de precarietat econòmica, explica l’alcalde, deixa poc marge de maniobra per assumir noves inversions.

Una altra de les actuacions previstes per al present exercici és la posada en marxa del Centre de Dia pendent d’obrir des de fa cinc anys, quan van concloure les obres. L’edifici compta amb una capacitat de 27 places. Segons va explicar l’alcalde, en l’actualitat catorze avis del municipi estan en geriàtrics de Guissona, Cervera i Tàrrega. El problema és la falta de liquiditat del consistori per fer-se càrrrec de l’obertura de l’equipament.

En un altre ordre de coses, Sant Guim celebrarà diumenge vinent la quarta edició de la Caminada de la Marinada. Es tracta d’un itinerari lúdic i turístic que circula pels nuclis agregats amb un doble itinerari de quinze i trenta quilòmetres. Segons l’alcalde, la iniciativa pretén donar a conèixer la riquesa del patrimoni històric dels agregats del municipi. La prova aquest any aconseguirà rècord de participants amb 646 inscrits. El recorregut començarà a les 7.30 hores des del centre d’interpretació del ferrocarril.

tracking