SEGRE

TURISME XARXA VIÀRIA

Aran obre les pistes de Varradòs i l’Artiga després de retirar allaus

Més de 380.000 € per al Camí Reial a Es Bòrdes i Vilamòs

L’escullera que s’ha construït a Es Bòrdes.

L’escullera que s’ha construït a Es Bòrdes.C.G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Conselh, a través de l’empresa Serveis Ambientals de la Val d’Aran (SAVA), obrirà avui les rutes forestals als paratges naturals més emblemàtics de la Val. Es tracta de la pista de l’Artiga de Lin, habilitada en la seua totalitat; la pista de Varradòs, entre el Pònt d’Arròs fins a l’encreuament de Sant Joan d’Arròs, encara que a partir d’allà fins a Saut deth Pish està tancada.

La previsió és obrir durant la setmana que ve la ruta de l’Aiguamòg fins als banys de Tredòs. El Conselh ha retirat tota la neu de les allaus de l’hivern en aquestes pistes per deixar-les transitables i segures.

A més, ha dut a terme una sèrie d’actuacions per recuperar el Camin Reiau als municipis de Vilamòs i Es Bòrdes afectat per la riuada del 2013. Per a aquesta finalitat ha destinat 385.000 euros procedents al 50% de les subvencions de la Generalitat i d’Endesa per a la restitució dels desperfectes causats per l’avinguda de la Garona.

L’actuació ha consistit a garantir la seguretat de l’escullera d’Es Bòrdes a més de les obres de reparació i protecció del marge esquerre de la Garona i per refer el Camin Reiau a Vilamòs i Es Bòrdes. Amb aquesta finalitat, s’han transportat més de 27.000 metres cúbics de pedra en total.

tracking