SEGRE

CULTURA TEMPLE ROMÀNIC

Projecten recuperar part de l’església de Castelló de Tor

El consell la declara Bé Cultural d’Interès Local

Imatge del campanar reforçat i apuntalat.

Imatge del campanar reforçat i apuntalat.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’últim ple del consell comarcal de l’Alta Ribagorça celebrat dijous passat va declarar Bé Cultural d’Interès Local l’església romànica de Castelló de Tor a petició de l’ajuntament del Pont de Suert. El president de l’Alta Ribagorça, Josep Lluís Farrero, va explicar que “és el consell el que ha de fer el tràmit en els casos de pobles de menys de 5.000 habitants”.

La declaració és un pas fonamental per poder evitar que l’església, construïda al segle XII, s’acabi d’ensorrar. L’alcalde del Pont de Suert, Josep Anton Troguet, va explicar que després de l’informe sobre l’estat de ruïna actual en el qual es troba el temple elaborat pel bisbat fa un any, “és urgent actuar perquè no caigui el campanar, l’únic que queda dret, es podria dir”. Troguet va explicar que la nau central està enderrocada i que podria conservar-se una part del lateral si s’aconseguís subvenció de Cultura o l’Església.

L’última actuació realitzada va ser al campanar fa quinze anys i ara urgeix fer-ne una de nova per evitar que s’ensorri, segons va declarar l’alcalde del Pont de Suert.

tracking