SEGRE

EMERGÈNCIES RESCAT

Un ciclista crític al caure a l'Alt Urgell

L’home, veí de Tortosa, s’entrenava per a una prova d’enduro quan va xocar contra un arbre i va patir una ferida el coll, de manera que va ser evacuat al Vall d’Hebron

Efectius d’emergències en el rescat ahir a Ribera d’Urgellet.

Efectius d’emergències en el rescat ahir a Ribera d’Urgellet.BOMBEROS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un ciclista de cinquanta anys i veí de Tortosa va resultar aquest dissabte ferit crític al xocar contra un arbre al nucli d’Arfa, que pertany al municipi de Ribera d’Urgellet, a l’Alt Urgell. L’home s’estava entrenant per a una prova d’enduro de BTT que se celebrarà a la zona el proper mes de maig, segons fonts pròximes al ferit.

Els Bombers de la Generalitat van rebre l’avís a dos quarts de quatre del migdia i es va activar un dispositiu de rescat del ciclista, el qual va costar localitzar ja que l’accident va ser en una zona boscosa i de difícil accés, situada al camí de les Mines d’Arfa i a la qual no es pot accedir amb cotxe.

Fins al lloc dels fets es va desplaçar un helicòpter de Bombers amb efectius del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) i un helicòpter del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que va evacuar el ferit a l’Hospital Vall d’Hebron.

Els helicòpters van poder trobar una zona on aterrar i evacuar el ciclista a un lloc pla on els efectius del GRAE van poder estabilitzar-lo abans de procedir a traslladar-lo a Barcelona.

L’home va patir una important ferida al coll a causa del cop contra l’arbre, però estava conscient quan els serveis d’emergències el van trobar. Fonts del centre hospitalari van confirmar ahir que el ciclista va ingressar a la Unitat de Cures Intensives estable dins de la gravetat.

El camí de les Mines és una via verda del municipi molt utilitzada pels ciclistes i motoristes que practiquen l’enduro. De fet, Arfa acollirà el proper mes de maig la Copa Catalana d’Enduro BTT i els participants aprofiten els dies previs per entrenar-s’hi. Una dona va ser qui va alertar els Mossos d’Esquadra després de la caiguda del ciclista i es va activar el dispositiu de rescat.

tracking