SEGRE

SUCCESSOS CRIM

El jutge va allunyar de la família el parricida de Bellvís per maltractar-la quan era menor

Marc Navarro Sancho, el jove de 22 anys que divendres va assassinar la seua mare a Bellvís, va passar una temporada al centre d’acollida de Raimat al decretar un jutge una ordre d’allunyament de la família després de protagonitzar agressions i maltractaments. Va ocórrer quan era menor d’edat i la Generalitat va haver d’assumir-ne la tutela.

Imatge del minut de silenci que es va fer dissabte passat a Bellvís per recordar la víctima.

Imatge del minut de silenci que es va fer dissabte passat a Bellvís per recordar la víctima.JOAN GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Marc Navarro Sancho, el jove de Bellvís de 22 anys que divendres passat va matar d’una ganivetada la seua mare, Antonieta Sancho, i va causar ferides al seu germà també per arma blanca, havia estat allunyat de la seua família durant una temporada per ordre del jutge. Segons ha pogut saber aquest diari de fonts properes al cas, aquest fet va ocórrer quan l’homicida era menor d’edat i a causa de greus problemes com agressions i maltractaments amb els seus familiars més directes. Per això, el cas va acabar desbordant la família i en mans de la justícia, que va fer que un jutge decretés una ordre d’allunyament temporal. Aquest fet, al no haver complert encara el jove els 18 anys, va comportar una situació de desemparament que va motivar que la Generalitat, a través de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (Dgaia) de l’actual departament de Treball, Assumptes Socials i Famílies, n’assumís la tutela.

L’ordre d’allunyament temporal va comportar que Infància n’assumís la tutela i ingressés a Raimat

D’aquesta forma, Marc Navarro va ser ingressat al centre d’acollida de Raimat, on va passar uns mesos. A més, fonts properes a la família també han explicat aquests dies que els problemes a casa se succeïen des de feia ja diversos anys i que els pares i el germà tenien “por” del jove i de les seues violentes reaccions. A banda d’haver estat en aquest centre de menors, el jove parricida de Bellvís també hauria estat visitat en diverses ocasions en centres a causa dels seus problemes amb el consum de substàncies estupefaents, especialment cànnabis, que podrien haver-li ocasionat seqüeles com un trastorn mental.

I és que el consum de substàncies tòxiques pot estar relacionat directament amb malalties mentals severes com la psicosi. Ell mateix va admetre, en el seu perfil en una coneguda xarxa social, que consumia una important quantitat de droga diàriament.

LES CLAUS

  • Menor d’edat: Marc Navarro havia protagonitzat diversos episodis violents contra els seus familiars des que era menor d’edat. Els pares i el germà tenien por del jove per les seues “violentes reaccions”, segons fonts properes al cas.
  • Crim: El jove va matar la seua mare, Antonieta Sancho, de 49 anys i professora a Bell-lloc, i va ferir el seu germà de 16  anys al domicili familiar. Va ser detingut minuts després del crim pels Mossos d’Esquadra.
  • Presó preventiva: La titular del jutjat d’Instrucció 1 de Balaguer va decretar aquest dilluns el seu ingrés a presó  provisional i sense fiança. La causa se segueix pels delictes d’homicidi consumat, temptativa d’homicidi i lesions.
  • Tractament: S’ha recomanat que el parricida rebi un tractament psiquiàtric durant l’estada a la presó. Es tractaria del tractament que hauria abandonat fa poc temps i que està motivat pel consum de substàncies estupefaents.

A l’espera d’un possible trasllat a la unitat psiquiàtrica de Brians El jove parricida de Bellvís està internat, des d’aquest dilluns, al centre penitenciari de Ponent. Tanmateix, no es descarta que finalment es decideixi que sigui traslladat a la presó de Brians, a la província de Barcelona, ja que compta amb una unitat de psiquiatria. I és que al ser examinat mèdicament després de la seua detenció es va recomanar que segueixi un tractament psiquiàtric que tindria prescrit, motivat pel consum de substàncies estupefaents, però que hauria abandonat fa uns mesos. Des d’un o un altre lloc, Marc Navarro Sancho s’enfrontarà a un judici pels delictes d’homicidi consumat, temptativa d’homicidi i lesions. Encara que s’ha negat a declarar en dos ocasions, tant a la comissaria dels Mossos d’Esquadra com en el jutjat de Balaguer, els fets estan bastant clars per a la unitat d’investigació de la policia autonòmica. Tot va ocórrer la nit de divendres passat, poc abans de les nou. Pel que sembla, va ser una discussió al domicili familiar, situat al carrer Major de Bellvís, la que va desencadenar els tràgics fets. En aquell moment, el pare no es trobava al domicili, ja que estava treballant. Així, armat amb un ganivet, Marc Navarro hauria atacat la seua mare i li hauria causat una ganivetada al coll que la va fer caure fulminada a terra i morir pràcticament a l’acte. A més, també va ferir el seu germà, de 16 anys, quan aquest va intentar defensar la mare.

tracking