SEGRE

ESPORTS

Bossòst projecta el primer golf d'Aran, el quart de Lleida

Després de Raimat, Solsonès i Alt Urgell, a què se se sumen tres pitch & putt més

Diversos jugadors ahir a les instal·lacions del camp de Raimat.

Diversos jugadors ahir a les instal·lacions del camp de Raimat.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Bossòst firmarà el mes que ve un conveni amb un grup d’inversors i una enginyeria per promoure un camp de golf de 25 hectàrees de superfície al Baish Aran. Serà el primer d’aquestes característiques a la vall. Salardú va tenir fins al 2013 un pitch & putt, però comptava amb seixanta abonats, que va quedar negat per les riuades.

L’ajuntament de Bossòst firmarà al maig amb un grup d’inversors i una enginyeria un conveni per al desenvolupament en els propers mesos d’un camp de golf, de 25 hectàrees i inicialment nou forats, amb la previsió d’ampliar-lo a divuit més endavant. El projecte l’impulsen inversors amb segones residències i vinculats a la Val d’Aran i interessats a comptar amb una instal·lació d’aquestes característiques per a la pràctica del golf, que serà el primer de la vall després que el pitch & putt de Salardú quedés inutilitzat per les inundacions del juny del 2013. El projecte comptarà amb una inversió valorada entre 500.000 i 700.000 euros i permetrà que els aficionats al golf no s’hagin de desplaçar al sud de França, on es troben els camps més propers a Aran (el de Luchon, per exemple, està a uns deu quilòmetres de Bossòst després del port deth Portilhon).

Els serveis jurídics de l’ajuntament treballen en aquest conveni i, en paral·lel, el consistori negocia amb setanta propietaris dels terrenys del futur golf per arrendar-los les finques. L’alcalde, Amador Marqués, va explicar que es tracta de finques molt petites situades als Prats dera Lana, la majoria de les quals sense ús, en una zona no inundable i pròxima a la zona esportiva i al nucli urbà de la localitat.

Preveu una inversió de 500.000 a 700.000 euros i evitarà desplaçaments d’aficionats al sud de França

Va assenyalar també que les negociacions van per bon camí i va afegir que els usuaris podrien utilitzar les instal·lacions de la zona esportiva de Bossòst. El pla de viabilitat del golf de Bossòst preveu que cada any registri aproximadament 5.000 sortides al camp en la modalitat de pay & play; vint tornejos a l’any amb uns quaranta jugadors per torneig (800 sortides a l’any per tornejos); i comptar, almenys, amb seixanta abonats que són els que va tenir Salardú, amb trenta-cinc sortides anuals (2.100 en total), que sumaria 7.900 sortides a l’any.

golf i pitch & putt

  • Instal·lacions a Lleida. Raimat Golf Club (18 forats; par 72); Aravell Golf (18 forats; par 71); Golf Ribera Salada (9 forats; par 72); Pitch & Putt Lleida (18 forats; par 54); BonÀrea Pitch&Putt (18 forats; par 54); Golf Urgell Pitch&Putt (18 forats; par 54).

Un esport amb milers de federats i potencial encara per desenvolupar  La Federació Catalana de Golf compta amb 28.000 aficionats federats, segons les dades del març, dels quals 966 resideixen a Lleida. Aquestes xifres han registrat cert descens en els últims anys de crisi, però encara es manté com una de les federacions esportives amb més volum d’inscrits. Cada any generen milers de serveis, entre associats als camps de golf i green fees (passis de dia), als quals se sumen uns altres milers procedents dels pitch & putt. La delegació de la Federació a Lleida considera que aquest esport té encara potencial per desenvolupar. El delegat, Robert Serentill, va considerar aquest dimecres positiva la iniciativa del Baish Aran, va dir que beneficiarà la vall i permetrà que els aficionats al golf que el visiten puguin practicar l’esport sense necessitat de desplaçar-se als camps situats al sud de França.Així mateix, va destacar que Lleida registra una bona afició al golf i demostra l’elevat percentatge de professionals que hi ha, “amb quatre nois competint a nivell internacional”. La conselhèra aranesa de Turisme, Anna Díaz, va indicar que el camp de golf seria molt avantatjós per al territori.Va assenyalar que no té constància de cap projecte similiar a Aran. A Lleida, el principal camp de golf és el de Raimat, que compta amb 19.723 visitants i 1.172 green fees venuts durant l’any 2016. Són aproximadament uns 600 socis. Els segueixen (l’ordre no és numèric) l’Aravell Golf Andorra, al municipi de Montferrer i Castellbò, que rep aficionats de l’Alt Urgell i d’Andorra; el Club de Golf Ribera Salada, a Lladurs, i els camps de pitch & putt de Bellpuig, el de Massoteres (Guissona) i el de Torre-serona.

tracking