SEGRE

MEDI AMBIENT

Els Agents Rurals denuncien Endesa per assecar un riu a Lladorre

Es tracta d’un tram de set-cents metres de la Noguera de Cardós, a prop de la presa de Montalto || És una reserva de truites i moltes de les cries haurien mort

Primer pla d’un tram del riu Noguera de Cardós, sec.

Primer pla d’un tram del riu Noguera de Cardós, sec.AGENTS RURALS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Agents Rurals han denunciat la companyia elèctrica Endesa, empresa que gestiona la central hidroelèctrica que hi ha a la presa de Montalto, al Pallars Sobirà, per haver deixat sec un tram del riu Noguera de Cardós. Aquest punt es troba dins del Parc Natural de l’Alt Pirineu i es tracta d’un espai que és reserva de truites.

Els danys produïts, en un moment en el qual els alevins acaben de nàixer, es consideren importants perquè molts han pogut morir, segons van assenyalar els Agents Rurals. Per la seua banda, fonts del departament d’Agricultura de la Generalitat van explicar aquest dijous que es tracta d’un tram d’uns set-cents metres de recorregut, que ha quedat pràcticament sec. Els Agents Rurals han presentat la denúncia a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i els seus serveis jurídics determinaran la sanció econòmica corresponent que haurà d’assumir Endesa. Segons va explicar el departament d’Agricultura, els Agents Rurals no han trobat peixos morts, però asseguren que els danys a la fauna del riu i al seu ecosistema són importants després que la presa hagi estat tancada durant massa temps.

Els Rurals han presentat la denúncia davant l’ACA i els seus serveis jurídics determinaran la sanció

El desembre passat, els Agents Rurals van obrir dos expedients sancionadors a la hidroelèctrica Rehille per haver deixat gairebé sec el riu Berasti i un barranc d’uns tres-cents metres situats entre Sort i Llessui, al Pallars Sobirà. Els Agents Rurals van detectar les infraccions en una inspecció rutinària a la zona. La hidroelèctrica té la concessió per agafar l’aigua del riu per produir energia, però ha d’alliberar un mínim de cent litres per segon. Quan els agents van fer la inspecció, van comprovar que només deixava anar 40,5 litres per segon. El riu Berasti origina, juntament amb el Caregue, el riu de Sant Antoni, un important afluent de la Noguera Pallaresa. Així mateix, van comprovar que havien deixat sec un barranc lateral.

tracking