SEGRE

INICIATIVES

Rosselló estrena un parc BTT i segella la 'pau' entre ciclistes i caçadors

Acords després de la polèmica per l’aparició de ‘trampes’ als esportistes

Una de les pistes senyalitzades a la Serreta de Rosselló.

Una de les pistes senyalitzades a la Serreta de Rosselló.J.A.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Rosselló estrenarà aquest diumenge el seu Parc de BTT a la Serreta, una zona on s’han senyalitzat i marcat 21 rutes per fer ciclisme de muntanya. D’aquesta forma, l’ajuntament compleix el seu compromís de tenir un traçat en condicions per als aficionats a aquest esport. La inauguració del parc serà el punt final a les reunions mantingudes des de l’any passat entre consistori, ciclistes i caçadors per posar fi als conflictes entre els dos últims i poder fer descensos en bici sense perill.

El fet que les rutes discorrin pel vedat de caça ha sigut un problema, ja que els ciclistes que hi transiten, de vegades oberta la temporada (de mitjans d’octubre a mitjans d’abril), es trobaven al camí trampes i obstacles que suposaven un perill. Segons l’alcalde de Rosselló, Josep Abad, fa temps que no es registren incidents. Per la seua part, el consistori també ha vetat des de fa dos mesos la circulació de bicis els dies en què el vedat estigui obert (dijous, festius i diumenges) després d’obrir-se la veda i quan es donin permisos especials per abatre animals pels problemes que causen algunes espècies.

Per la seua part, el president de la Societat de Caça Sant Pere, Josep Mena, va corroborar l’entesa entre totes les parts per evitar noves confrontacions. El regidor d’Esports, Joan Andreu, va indicar que la inauguració es farà a les deu del matí amb una demostració de descens per les rutes que estan catalogades segons la dificultat en colors, igual que les pistes d’esquí, negres, roges, blaves, verdes i grogues.

El consistori també habilitarà un carnet de soci del parc de BTT per un preu de 4 o 5 euros cada dos anys per animar els socis que es cuidin els circuits. Els diners serviran per reparar desperfectes.

tracking