SEGRE

MEDI AMBIENT ESPAIS PROTEGITS

Més pressupost per a Aigüestortes i optarà a ser Reserva de la Biosfera

Ascendirà a 2,6 milions, davant anys en què tot just va arribar a dos || El patronat acorda presentar una candidatura per obtenir aquesta declaració de la Unesco

Imatge d’arxiu de visitants al Parc Nacional d’Aigüestortes.

Imatge d’arxiu de visitants al Parc Nacional d’Aigüestortes.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Parc Nacional d’Aigüestortes optarà a la declaració de Reserva de la Biosfera de la Unesco, que distingeix els espais protegits en els quals la preservació dels ecosistemes es combina amb un ús sostenible dels recursos naturals. El patronat del parc va acordar ahir posar en marxa la preparació d’una candidatura, amb l’objectiu de sotmetre-la a l’examen d’aquesta organització de les Nacions Unides en un termini d’uns dos anys.

La candidatura a Reserva de la Biosfera era una reclamació de l’ajuntament de la Vall de Boí, que aspira a sumar aquesta distinció a la declaració de Patrimoni Mundial del seu conjunt d’esglésies romàniques, i de la celebració de les falles en el conjunt del Pirineu. L’alcalde, Joan Perelada, es va mostrar convençut que el Parc Nacional pot aspirar a aquesta declaració. En el conjunt de l’Estat, l’han obtingut més de quaranta espais naturals des dels anys setanta.

Durant la sessió, es va aprovar també el pressupost per al 2017, que ascendirà a uns 2,6 milions d’euros. Es tracta d’un increment important respecte a anys anteriors, en els quals les aportacions de l’Estat i la Generalitat amb prou feines van assolir els dos milions.

Tant Perelada com l’alcalde d’Espot, Josep Maria Sebastià, van expressar satisfacció davant d’aquestes previsions, si bé van apuntar que el pressupost no inclou un augment de la plantilla que consideren necessari després de diversos anys en què s’ha reduït en més de trenta persones.

Representants de la Generalitat van explicar a la reunió que estan subjectes a les restriccions pròpies de les administracions a l’hora de contractar personal i van afegir que buscaran alternatives per fer-ho.

Davant l’interès que desperta aquest espai protegit, cap dels plans per ampliar-lo des de l’any 2004 no ha prosperat, ni tampoc s’ha portat a terme la revisió del pla que en regula els usos i les activitats.

S’hi han sumat restriccions pressupostàries i retallades de personal des de l’inici de la crisi econòmica.

tracking