SEGRE

INFRAESTRUCTURES AEROPORT

Un milió per a l’assistència a companyies aèries a Alguaire

Liciten el servei de ‘handling’ dels propers dos anys || Aeroports ha de pagar per tenir-lo per l’escassa activitat de l’aeroport

Imatge d’arxiu de viatgers embarcant a la terminal.

Imatge d’arxiu de viatgers embarcant a la terminal.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Aeroports de Catalunya ha convocat un nou concurs per adjudicar els serveis d’assistència en terra a les companyies aèries (handling) d’Alguaire per un milió d’euros durant els propers dos anys. Des de la inauguració el 2010 de l’aeroport lleidatà, l’empresa pública de la Generalitat paga per tenir aquest servei, que inclou des del trasllat d’equipatges fins a l’assistència a passatgers. Això és una cosa poc habitual en el sector aeroportuari, segons el conseller de Territori, Josep Rull. En resposta a preguntes parlamentàries del PSC, subratlla aquesta “peculiaritat” d’Alguaire.

“La pràctica habitual és que les empreses de handling facturin directament a les companyies aèries”, va afirmar el conseller. Tanmateix, “l’escassa operativa a Alguaire no permet adjudicar el servei en concessió”. Rull va apuntar que l’adjudicatària ha d’abonar a Aeroports les quantitats que factura a les aerolínies, però va afegir que aquesta recaptació és “molt inferior” al que paga la Generalitat. Aquesta nova licitació arriba quan el Govern dóna per conclosa la polèmica de mesos enrere per costos del handling a Alguaire, arran de discrepàncies sobre pagaments entre Aeroports i l’actual adjudicatària (vegeu el desglossament).

Rull dóna per conclosa la disputa per pagaments Aeroports-Lesma? Els pagaments d’Aeroports de Catalunya a l’actual empresa adjudicatària del handling, Lesma, han sigut objecte de polèmica arran de la demanda de l’antic director d’Alguaire contra el seu acomiadament. Hi qüestionava pagaments a la firma que considerava injustificats. La Generalitat va defensar la seua actuació durant el procés judicial, per bé que directius d’Aeroports i Lesma van reconèixer discrepàncies sobre quantitats a pagar entre les dos parts. El conseller de Territori, Josep Rull, les dóna per concloses en resposta a preguntes parlamentàries del PSC. Hi afirma que han liquidat el contracte al pagar 1,35 milions que “corresponen a l’import d’adjudicació” i que aquesta liquidació va incloure 143.149 euros que Lesma devia a Aeroports per serveis facturats a companyies.

tracking