SEGRE

SUCCESSOS ACCIDENT

Crític al caure quan feia pònting a Esterri d'Àneu

|

Vista d’Esterri d’Àneu, on van tenir lloc els fets.

Vista d’Esterri d’Àneu, on van tenir lloc els fets.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un jove de 26 anys va quedar ahir en estat crític després de caure al riu Noguera Pallaresa al tenir un accident quan feia pònting a Esterri d’Àneu. Els fets van tenir lloc sobre les vuit de la tarda, en un pont situat a la sortida del municipi (aproximadament a un quilòmetre de l’entrada) i en el qual és habitual que es porti a terme aquesta pràctica de risc. Segons van explicar fonts properes al succés, el jove hauria anat amb un grup de persones a practicar aquest esport d’aventura, que haurien contractat a través d’una empresa especialitzada.

Per causes que es desconeixen i que s’investiguen, quan el jove va saltar del pont, el sistema de seguretat va fallar i es va precipitar al buit des d’aproximadament uns nou metres (encara que en un primer moment es va informar que podrien haver estat vint), segons van explicar fonts del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

El ferit va anar amb un grup de persones a practicar l’esport amb una empresa especialitzada

Fins al lloc dels fets es van desplaçar algunes unitats del SEM, que van atendre el jove. Segons la primera valoració, presentava una contusió toràcica, un traumatisme cranioencefàlic i fractures. Els sanitaris el van estabilitzar i van intubar i va ser ràpidament evacuat, en ambulància, fins a l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida.

Ara, la investigació sobre les causes del succés haurà de determinar què va fallar perquè el jove caigués al buit, si l’arnès o la corda s’haurien trencat o si aquesta última tenia més metres dels necessaris, entre altres possibilitats.

tracking