SEGRE

ESNOTICIA

La marea més gran d'escoltes de la història dobla la població de Tàrrega

|

El parc del Reguer de Tàrrega va ser un dels principals centres de les activitats de la Jamborinada ahir a la tarda.

El parc del Reguer de Tàrrega va ser un dels principals centres de les activitats de la Jamborinada ahir a la tarda.X.S./SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tàrrega s’ha convertit aquest cap de setmana en Ciutat Escolta amb la celebració de la Jamborinada, la trobada més important d’escoltes mai celebrada a Catalunya. Reuneix, sota el lema “La força per moure el món”, més de 13.000 persones que participen en diferents activitats lúdiques centrades a transformar la societat i millorar el món.

Una gran marea de nens i joves va envair ahir la ciutat de Tàrrega, que gairebé va arribar a doblar la població, amb l’objectiu de transformar la societat i aconseguir un món millor. Ho van fer en el marc de la Jamborinada, la trobada més important d’escoltes i guies que s’ha celebrat mai a Catalunya.

Va començar amb molt bon sabor de boca per als més de 12.000 nens i joves d’entre 6 i 18 anys, així com un miler de voluntaris, que van anar arribant a Tàrrega amb 220 autocars, cotxes i tren per participar a la Jamborinada, una trobada que dóna a conèixer l’educació en valors que promouen els escoltes i que també pretén que la ciutadania prengui consciència de la força i importància d’aquest moviment.

Sota el lema “Som la força per moure el món”, els milers de participants van anar reunint-se al matí a l’esplanada davant del CAP, on va tenir lloc una fira d’entitats amb un centenar d’associacions que van oferir una sèrie de tallers i activitats lúdiques relacionades amb la transformació social.

Després d’instal·lar-se entre el càmping municipal, que té cinc hectàrees, el Parc Esportiu i el pavelló del Club Natació, a la tarda van dur a terme unes 250 activitats repartides per una vintena de punts de la ciutat i distribuïdes per grups segons l’edat dels participants. Així, Castors i Llúdrigues; Llops i Daines; Ràngers i Noies Guia; Pioners i Caravel·les, i Trucs es van dispersar entre el Parc Esportiu, el Parc de Sant Eloi, el Reguer, Can Colapi i les places del centre, entre altres llocs, per realitzar activitats treballades prèviament a cada agrupació i relacionades amb els valors que impulsen els escoltes: medi ambient, interculturalitat, voluntariat, compromís, treball en equip, austeritat, esperit crític i vivencialitat.

Estava previst que la jornada finalitzés amb animació, jocs de rol, concerts i la tradicional activitat de bona nit, unes breus reflexions sobre el dia. El silenci de la nit va deixar la insòlita i curiosa imatge d’un enorme campament amb més de 2.500 tendes plantades al càmping municipal amb el campanar de l’església de Santa Maria de l’Alba de Tàrrega al fons.

Durant el matí d’avui, està previst que se celebri l’acte central de la Jamborinada, que consistirà en una representació teatral, la lectura d’un manifest participatiu entre tots els agrupaments de Catalunya, els discursos institucionals i la interpretació conjunta i de final de festa de la cançó oficial de la Jamborinada, La força per moure el món, amb el grup que l’ha creat en directe, Mandràgora Reggae.

tracking