SEGRE

EMERGÈNCIES

Els bombers del Pont tancaran el parc si no reben més personal

Hi ha només vuit voluntaris en actiu i posen el 30 de juny com a data límit per a l’arribada de reforços || El Govern estudia propostes per evitar el tancament

Imatge d’arxiu del parc de Bombers del Pont de Suert.

Imatge d’arxiu del parc de Bombers del Pont de Suert.IVAN GARCÍA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els bombers voluntaris del Pont de Suert amenacen de no efectuar més sortides i tancar el parc l’1 de juliol si no arriben nous reforços. “Fa prop d’un any que sol·licitem que hi hagi nous bombers perquè estem sota mínims, però no ens fan cas i per aquesta raó hem impulsat aquesta mesura de força amb una data límit: el 30 de juny”, va explicar aquest dimarts el cap de parc, Josep Miquel Ruach. L’actual plantilla de voluntaris del Pont de Suert és d’una quinzena de persones, encara que només vuit d’elles estan actives, fet que provoca “treballar amb una pressió excessiva i sense poder garantir el servei”, segons Josep Miquel Ruach. Ja han fet arribar la seua reivindicació a la Generalitat, a l’ajuntament del Pont de Suert, el consell comarcal i la direcció de Bombers.

El parc dóna cobertura a tota l’Alta Ribargorça i també a nuclis de municipis aragonesos, com és el cas de Montanui, Bonansa, Areny o Sopeira. Part de les sortides són per accidents de trànsit a les zones compartides de l’N-230, de manera que es tracta d’un emplaçament estratègic perquè els altres parcs més propers són els dels Pòmpiers d’Aran a Vielha, la Pobla de Segur i Tremp que, segons el cap de parc, “poden arribar a tardar una hora fins al Pont”.

Per la seua part, des de la direcció general Emergències van explicar que “estem estudiant diferents propostes per evitar que s’arribi al tancament, tenim limitacions i en aquests moments està en marxa una convocatòria de bombers voluntaris amb 350 places”.

Les claus

  • Nova convocatòria de voluntaris. La Generalitat ha posat en marxa una convocatòria de bombers voluntaris a través de la qual ofereix 350 places. Actualment s’està finalitzant el procés de selecció.
  • Denuncien que falta personal. Asbovoca, l’associació de bombers Voluntaris, acusa el Govern d’incomplir els acords i continua reclamant més efectius per la falta de personal en la majoria de parcs de Catalunya. 
tracking